Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.05.2015 16:26:39 - MarLi

Babiš

Vy i lidovci kritizujete stále Babiše. Proč mu ale nějakým zákonem nepřistřihnete křidélka? A druhá věc, vždyť krom ANO nemáte žádného jiného koaličního partnera, a že byste získali tolik hlasů, abyste vládli sami pochybuji. Jak to tedy chcete řešit? Budete jen nečině čekat, zda voliči procitnout? A co když se objeví jiná podobná strana?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.05.2015 16:50:00 - Ing. Antonín Seďa
Děkuji za dotaz. Já s Vámi naprosto souhlasím, prostě taková je realita. Já osobně jsem v předvolební kampani v říjnu 2013 varoval voliče před podporou ANO 2011 a to zejména ze dvou důvodů. Tím prvním byla osoba Andreje Babiše, zakladatele tohoto politického hnutí. Tím druhým byla politická neukotvenost a scházející politický program. ANO 2011. po vyjádření A.Baiše na kongresu, že jsou pravicovou stranou se ukazuje, že programová nečitelnost byla před volbami záměrem. Zákon s střetu zájmů dává pravidla, jak se k tomuto střetu zájmu vždy přihlašovat. nevím, zda to pan ministr financí dělá na vládě, ale v poslanecké sněmovně to nečiní. Já jsem to osobně na plénu obecně připomínal všem poslancům. Nicméně voliči dali tomuto politickému hnutí zelenou a současná koaliční vláda je jediná možná. Pokud hovoříme o většinové vládě. Existují i možnosti menšinových vlád, ale tady máme negativní zkušenosti z minulosti. A jak to budu řešit? Již to řeším tím, že střet zájmu připomínám a budu připomínám. A budu nadále chodit mezi voliče a budu jim vysvětlovat naši politiku, aby příště volili ČSSD, jako zavedenou demokratickou politickou stranu a nikoliv hnutí, které mají netransparentní politické cíle. A opravdu se  to netýká pouze ANO 2011, ale i Úsvitu a dalších politických uskupení. A máte pravdu, že vždy je možno očekávat vznik nových politicky podnikajících subjektů. Problém A.Babiše je v tom, že on disponuje nejen politickým hnutím, ale i velkým vlivem v médiích. Což ovšem omezuje svobodnou soutěž demokratických politických stran. To je něco, za co je nutno každodenně bojovat.