Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

28.05.2015 6:47:58 - Stanislav G

S kým kamarádíte ? S USA a NATO ?

Těmi, kdo podle rozbombardovali Libyi a její stabilitu jen pár měsíců poté, co se objímali s vůdcem Kaddáfím. Těmi, kteří provedli pod lživou záminkou invazi do Iráku, svrhli tamní fungující režim, a přinesli tím nekonečné násilí a chaos. Těmi, kteří pomocí muslimských extremistů vedou už čtyři roky válku v Sýrii proti nábožensky a etnicky nejtolerantnějšímu režimu v oblasti. Těmi, jež podporují mohamedánské arabské antidemokratické monarchie ?
S těmi co rozpoutali banderistický Majdan .
To neokecáte a uprchlíka před USANATO válkami dostanete přiděleného taky ....

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

28.05.2015 9:05:10 - Ing. Antonín Seďa
 Vámi uváděné nesmyslné a zavádějící informace směřují pouze k osobnímu útoku na moji osobu. Za prvé, všechny režimy, které popisujete, nebylo možno nazvat režimy demokratickými. Souhlasím s tím, že navenek to byly státy stabilní, ale jak Kadáfí, Husajn či Asad měli krev na rukou. Co se týče Iráku, pak Husajn použil chemické zbraně ve válce s Iránem i proti Kurdům. To, že poté, co byl popraven Husajn nevznikla rozumná vláda, která by vyřešila bezpečnostní a společenskou stabilitu je zodpovědností irácké vlády. Vždyť i nyní jak Kurdové, tak irácká armáda bojuje proti ISIS. Za druhé, bezpečnostní nestabilita  v Libyi nevznikla po bombardování některých členských zemí NATO (USA se nezapojily kromě doplňování palivem), ale po "revolučním" hnutí, které odstartoval Egypt. Právě vraždění nevinných obětí v Libyi vyprovokovalo Francii, Itálii a VB k bombardování bojových "nestátních" bojůvek. Otázka Sýrie a vznik IS je na delší povídání. Za druhé, je nutno si uvědomit historickě souvislosti, etnické rozložení i šířenou ideologii IS v daném regionu. Mohu rozumět tomu, že obviňujete USA a NATO ze všeho zlého na tomto světě, ale já mohu pouze zdůraznit, že NATO neútočí, ale brání vymoženosti svobody a demokracie. Mimo jiné, teď se ukazuje, že například IS ohrožuje evropské země tím, že před bojovníky IS utíkají miliony lidí. A vraždění, mučení a upalování civilistů zajisté neprovádí USA či NATO, ale ISIS. JInak souhlasím, že v Sýrii byl tolerantní režim vůči náboženství, ale byl to nedemokratický režim vůči poltiickým "nepřátelům" jejich vůdce. Je otázkou, zda jsou důležitější občanské svobody či bezpečnostní stabilita. Pro mne osobně spolu souvisejí a nedá se je odlišovat. Přece nemůžeme tolerovat bezpečnostní stabilitu v zemi, kde se vraždí oponenti, kde jsou znásilňovány a zabíjeny ženy či kde jsou otročeny děti. Na druhou stranu je zřejmé, že nelze "vyvážet" demokracii v západním provedení, jak si to doposud myslí establišment USA. Já nepotřebuji nic okecávat, ale řídím se fakty a ne populistickou ideologií a nepřátelskou propagandou. A opravdu nechápu, proč mi stále přidělujete uprchlíky. Jsem pro solidaritu a pomoc těm, kteří ji potřebují. Ale problémy se musejí řešit tam, kde vznikly.