Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

29.05.2015 11:54:13 - velemak2

NATO neútočí, ale brání vymoženosti svobody a demokracie.

Vážený pane.
Přečetl jsem si Vaši odpověď v níž zazněla věta, jež je v titulku. Myslíte to vážně, či se na Vás projevuje nějaká závažná psychická porucha? K tvrzení, že Irák USA přepadly, jelikož Husajn použil chemické zbraně proti Iránu JE LŽIVÁ!! Pokud jste toho schopen, najděte si v různých zdrojích důkazy o tom, že v době, kdy používal chemické zbraně, byl velkým přítelem USA. Dokonce byl přijat v Bílém domě, v době po útoku. Při přepadu Iráku bylo zavražděno milion lidí, opravdu šíření demokratických hodnot. Co se týče Američanů, jejich válečnických choutek, přikládám vyjádření, které pronesl pan Obama pro rádio VOX: "Musíme mít nejsilnější vojenskou sílu na světě a musíme, příležitostně, zkroutit ruce zemí, které by nedělaly to, co potřebujeme, aby dělaly." Co se týče historie USA, poválečné,dá se shrnout takto: Od roku 1946 přepadli 36 států, tři opakovaně. Můžete si to dohledat, pokud to zvládnete.
Velmi se podivuji nad tím, jak se můžete vyjadřovat o vraždách MILIÓNŮ lidí!

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

29.05.2015 19:02:02 - Ing. Antonín Seďa
 Děkuji za komentář. Předně si pletete dvě věci. NATO je obranná aliance 28 států a o nasazení jednotek pod vlajkou Severoatlantické aliance rozhodují konsensem. To znamená, že všechny státy musejí danou misi schválit. Přitom každá země, to tedy i USA mohou svoji armádu poslat kam chtějí. Například do humanitárních misí či pod vlajkou RB OSN. Není tudíž parvda, že NATO útočilo v Iráku atd. Vždy to byly pouze jednotlivé země, které se zapojily do mezinárodních operací. Taktéž je pravdou, že ve válce mezi Irákem a Iránem Saddám Husajn použil chemické zbraně. Tak jak je použil při povstání proti Kurdům. Vše naleznete ve veřejných médiích. Jinak souhlasím s tím, že mnohdy americké jednotky postupují podle evropských kritérií nerozumně či nelogicky. Příkladem je například mise ISAF, které se účastnili i naši vojáci. Například PRT měly vzniknout již od počátku, aby se postupně zvyšovala životní úroveń obyvatel. Ale jak velmoc USA, tak velmoc Rusko si nemají co vyčítat. I RF okupovala a okupuje řadu zemí a části nezávislých států. A žádám Vás, aby jste mi do úst nevkládal něco co jsem nikdy neřekl. Vždy odsuzuji vraždy nevinných lidí. To si prosím zapamatujte a nešiřte vědomě nepravdy a výmysly. Děkuji.