Ing. Michaela Šojdrová

  • KDU-ČSL
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,99. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.06.2015 13:53:42 - michal potužný

Co s uprchlíky?

Jsem rád, že někdo má ještě zdraví rozum a hájí základní lidská práva, jako třeba vy a vaše strana na Ukrajině. Co ale s uprchlíky, kteří přichází z jihu? máme brát ohled na jejich práva, když oni neberou ohled na ty naše a už jen tím, jakými způsoby se snaží do Evropy dostat je v rozporu s našimi zákony.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.09.2015 1:08:56 - Ing. Michaela Šojdrová
Dobrý den, uprchlík je definován podle mezinárodně uznávaných právních norem. Způsob, jakým se dopravuje do cílové země není v danou chvíli rozhodující. Určitě bychom měli poskytovat azyl těm, kteří utíkají před válkou a byli v ohrožení života. To ČR ostatně zažila již v době války v bývalé Jugoslávii a Kosovu. Tehdy u nás bylo na 17 tisíc uprchlíků a většina od nás po uklidnění situace odešla. Víme, že ČR tuto situaci tehdy zvládla. Lidé, kteří však na azyl nemají nárok musíme vracet do země původu. EU teď musí najít mechanismus, jak tak činit rychle a efektivně. Důležitá však bude i preventivní práce v zemích, odkud k nám nyní migranti přicházejí.

M. Šojdrová