Leo Luzar

  • Ostrava-Jih
  • zastupitel měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,79. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.06.2015 9:39:47 - Frodo

USA a uprchlíci

Nemám nic proti USA. Teda za na jednu maličkost. Ve světě rozpoutala řadu válek, byť možná s dobrým úmyslem. Následky jsou ale děsivé a odnáší je nyní hlavně Evropa. Kdy ponese za své činy odpovědnost i USA? Proč my pykáme za něco, zač nemůžeme? Nezříkám se solidarity, ale neměla by být podle mě jednostranná. Nebo si myslíte, že sama Evropa problém s uprchlíky vyřeší? JAK?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.06.2015 9:19:34 - Leo Luzar
 Dobrý den, vaše otázka ač je krátká, je velmi složitá. Přesto se pokusím stručně odpovědět a snad mi politologové odpustí zkratku.Základní problém vydím v odklonu od respektu k mezinárodnímu právu, tak jak bylo definováno a využíváno po druhé světové válce. Silni si nárokují více "práva" a když se jím nedostává prosazují svůj nárok bez tohoto rozhodnutí, pouze s většinou svých vazalů. Zde je vcelku zřejmá chyba politiky EU po konci studené války a rozpadu armád Varšavské smlouvy. Zachování při síle studenoválečného dinosaura NATO bylo nerozumné. Bylo třeba vytvořit sílu reagující na nové světové uspořádání v podobě evropské armády bez NATO.Dalším zásadním bodem je hledání u euroatlantické civilizace univerzálnosti na bázi respektu k lidským právům. Toto prosazování relativně nových hodnot bez ohledu na různost náboženských, kulturních či sociálních zvyklostí a tradic vede k účelové destabilizaci ve světě a vyvolávání nereálných očekávání. Bohužel hlavně sny na bázi bohatství a prosperity se lidem určitě libí, ale realita je jiná a vede k pokračujícím bojům občanské války,  kde je už nezřetelný cíl boje nahrazen snahou o totální vítězství. Toho mimo jiné hojně využívají opět posílená naboženství slibující právě ten cíl, bohužel realizovatelný až posmrtným životem.Otázka migrace je na dlouhou debatu, ale jelikož v ní máme také svého "černého Petra" v podobě uznání Kosova pod tlakem Schwarzenberga a jeho TOP09 a starostů, nemůžeme strkat hlavu do písku. Problém nynější vlny migrace ve právě vazalská politika některých státu EU. Bombardovaní Lybie a podpora proti Assadovských bojovníků v Syrii spolu s nadšenou podporou arabského jara, dala nereálnou šanci na život v bezpečí a bohatství mnoha milionům lidí těchto regionů. To již nehovořím o předchozí vlně migrantu z Iraku a Afganistanu žijících v Evropě, kdy jsme byly schopni ještě svým bohatstvím zakrýt zavojem "nepatrnosti" problémy, které to přineslo. Dlouhodobé řešení je jediné a to podle českého "co jsme si navařili to si taky sníme". Nestačí posílat bomby dalkově naváděné z bezpečí domova, ale budeme muset poslat naše Evropské vojáky do války, aby pozemním bojem byly schopny ukončit sektářské a kmenové války, které jsme nezodpovědně podpořily vojensky a vedoucí ke  svržení místních vůdců i když uznávám, mnohdy spíše diktátorů. Je to poučení, že bez obětování vlastní krve nelze nastolit dlouhodobý mír.