Vojtěch Mišičák

Solidarita, ekologie, demokratický socialismus!
  • Levice
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,71. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

24.06.2015 17:24:07 - fighttofreedom

dotaz

Vážený politiku Mišičáku,
nedávno jsem zaregistroval na stránkách Svazu mladých komunistů jistou změnu myšlení a ideologického směřování směrem k maoismu. V této organizaci je také značná část členů maoistů, kteří adorují Mao Zedonga a popírají jeho masové zločiny, z nichž největší je hladomor, který má na svědomí až 30 milionů obětí. Jaký postoj Vaše strana k tomuto uskupení obecně a konkrétně v této otázce zaujímá? Plánujete do budoucna ještě s SMKČ spolupráci, nebo je vyloučena? A jaký názor máte k onomu popření masových zločinů maosimu?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

27.06.2015 23:21:04 - Vojtěch Mišičák

Dobrý den,

Na úvod se musím přiznat, že webové stránky SMKČ moc často nepročítám. Nevím, co se v této organizaci děje, ani ideologicky, ani personálně. Nejlépe bude kontaktovat přímo SMKČ na jejich kontaktech a požádat je o vysvětlení. V minulosti jsem se dozvídal, že členové této organizace jednotlivě, tak i její nejvyšší volený orgán mezi sjezdy - Ústřední rada SMKČ, se podíleli na šíření lží a polopravd o naší straně. Vyloučená spolupráce není, ale myslím si, že nám žádná nabídka na ni ani nepřijde. Já jsem dalek toho, zabývat se hladomory z minulosti, dokud nebudou zažehnány hladomory současnosti. Nicméně naše strana nevychází z učení Mao Ce-tunga, Čína není naším příkladem, ani z dob minulých, ani její dnešní "model socialismu" nám nepřipadá, jako socialismus.

S pozdravem, V. Mišičák