Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.07.2015 19:52:48 - Kanak

Ukrajina

Dobrý den, pane poslanče, smekám klobouk před Vaším geopolitickým přehledem a neocenitelnými analytickými schopnostmi, nepochybně založenými na podrobné analýze informací z různých zdrojů, jejichž výsledkem jsou vaše rozumové závěry, jasně dosvědčující, že o situaci na Ukrajině máte zcela jasno, stejně jako o agresivních úmyslech ďábelského Putina. Jen bych si dovolil položit otázku. Cituji Vás: "...Na rozdíl od operací schválených RB OSN, pouze anexe Krymu Ruskou federací je agresí, protože nemá jako jediná oporu v usnesení RB OSN." Otázka: Podle této úvahy lze tedy jednoznačně považovat za agresi napadení Jugoslávie Severoatlantickým obranným souručenstvím (NATO), protože tato se odehrála bez souhlasu RB OSN. Je to tak, nebo je to něco jiného? Ještě jedna otázka: Uznáváte právo národa na sebeurčení?
Děkuji a přeji upřímně ČSSD v příštích volbách, díky Vám a Vám rovným, debakl.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

02.07.2015 9:03:32 - Ing. Antonín Seďa
 Děkuji za odpověď. Jsem přesvědčen, že Vaše přání o debaklu ČSSD v příštích volbách nevyjde, protože sociální demokraté plní své sliby. Jedním ze základních úkolů státu je zaištění obrany země a bezpečnosti našich obyvatel, a ta je dnes zajištěna právě naším členstvím v NATO a v EU. Chápu, že mnoha lidem se to nemusí líbit, ale já tato členství podporuji, protože jsem zodpovědný politik. To ovšem neznamená, že nejsem vůči některým krokům či rozhodnutím kritický. Ano, já uznávám právo národa na sebeurčení. Nicméně k tomuto právu by neměly vést nedemokratické cesty, jako je genocida menšiny, vraždění obyvatelstva z náboženských či etnických důvodů či jakékoliv napadaní agresora. O bombardování bývalé Jugoslávie jsem psal již v minulé odpovědi a tak se k důvodům vracet nehodlám. Nicméně chci zdůraznit, že vraždění vlastního obyvatelstva by nemělo být tolerováno žádnou demokratickou zemí či mezinárodním společenstvím. Vždy nejprve existuje příčina a pak důsledek. Nicméně já osobně neschvaluji cílené bombardování Bělehradu, ale schvaluji bombardování vojenských jednotek, které obklíčily Sarajevo a podíleli se na cílené likvidaci obyvatel města. Nejsem to já, kdo hovoří o ďábelském Putinovi, jak píšete. Také uvádím, že byla řada usnesení RB OSN, které odsuzovaly agresi či genocidu v různých zemích, včetně bývalé Jugoslávie. Závěrem chci říci, že na rozdíl od odpovědných politiků se snažím zajistit bezpečnost našich občanů diplomatickými a nenásilnými metodami. Jsem přesvědčen, že je zodpovědností politiků EU, USA i RF, aby současné konflikty v Evropě byly vyřešeny cestou míru a ne války. Také jsem přesvědčen, že všichni zůčastnění mají společné zájmy bojovat proti současným hrozbám, ohrožující Evropu. Mám na mysli neřízenou migraci, teroristické útoky, militantní ISIS či ZHN. Tady je prostor k vzájemné spolupráci. A je nutno si uvědomit, že bez zajištění elementární bezpečnosti na Ukrajině nebude možno zajistit i řešení jjeích hospodářských a sociálních  problémů.