ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.07.2015 9:26:24 - shrek

poplatky

Změnilo se něco od doby, co jste podal návrh na zrušení koncesionářských poplatků? A kde lze podle vás získat spolehlivé, pravdivé informace?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

03.07.2015 6:34:31 - Jan Veleba

 Dobrý den. Omlouvám se, že odpovídám až dnes, ale objíždím podrobně svůj senátní obvod a včera jsem byl celý den na cestách.

Změnilo se následující:

- rozhodl jsem se, že před projednáním mého návrhu uspořádám k problematice ČT veřejný odborný seminář (veřejné slyšení), kde skupina odborníků senátorům podrobně vysvětlí současný stav ČT, můj návrh zákona a poté bude teprve projednán

- tento můj návrh plénum Senátu k mému úžasu na svém květnovém zasedání zamítl a proto jsem požádal o schválení veřejného slyšení Výbor pro školství, vzdělávání a kulturu. Ten můj návrh na svém zasedání minulý týden odročil na 21. července

- mezi tím jsem podal druhý legislativní návrh a sice, aby se posílil vysílací čas regionálních studií Brno a Ostrava z 20% celkového vysílacího času ČT na 30% a recipročně se ubralo času Kavčím horám z 80% (!) na 70%. Tento návrh je v legislativním procesu Senátu.

- dále byla v Dolní sněmovně v květnu schválena Výroční zpráva ČT za rok 2014 bez ohledu na to, že hospodaření ČT s rozpočtem cca 7 mld. Kč nebylo nikým zkontrolováno - ani Radou ČT a že existuje materiál z vnitřních zdrojů ČT, že toto hospodaření má velké otazníky - budu o tom psát. Jenom dva příklady - ČT si platí agenturu, která má za úkol hlídat legislativní proces a včas varovat, pokud by se někdo opovážil navrhnout zákon, který se panu generálnímu řediteli nebude líbit. I mně hlídají a proto oddalování mého veřejného slyšení.

- před asi 3 týdny Rada ČT schválila panu generálnímu řediteli odměnu za rok 2014 ve výši 2,3 milionu Kč!!! Příklad za co - sledovanost pořadu Události má ČT nyní kolem 420 tisíc diváků, Nova 1,3 milionu.