PhDr. Martin Komárek

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,32. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.07.2015 10:05:58 - JanazPrahy

Petice

K Vaší odpovědi: Ano, vím, že v Sýrii bylo zabito spousta lidí, ale světovými konflikty jsou ohroženy desítky či stovky milionů lidí. Budeme je všechny přijímat, když požádají o azyl a ukládá nám to mezinárodní právo? Nebo jich přijmeme několik ( do 1 tisíce, jak řekl v neděli pan premiér ) a dalším řekneme:Promiňte, na Vás už nemáme kapacitu? Vadí mi, že vláda neřekla, že bude dávat přednost křesťanským uprchlíkům (i když každý může říct, že je křesťan,když nemá u sebe doklady),že bude přijímat hlavně rodiny s dětmi, že azyl bude dočasný, dokud se nebudou moci vrátit domů. Evropská Unie nemluví o tom, že by chtěla vracet ekonom.uprchlíky. Takže to nebude asi jenom ta tisícovka lidí. Otazníků je spousta. Pomáhat by měly hlavně USA, které nesou velký díl viny na vzniklé situaci-viz pěkný článek Martina Kollera z 30.6.zde v Parl.listech. Někdo v tom vidí úmysl, někdo říká, že je to jen hloupost a neschopnost amer.politiků dohlédnout důsledky svých činů. Já se bojím, že je to úmysl.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.07.2015 20:47:47 - PhDr. Martin Komárek
 Česko má jedno z nejpřísnějších azylových práv v Evropě. Samozřejmě ti, kdo nevyhoví budou vráceni. Vláda jasně řekla, že dává přednost křesťaským uprchlíkům a těm, kteří mají možnost se začlenit do společnosti. Vláda jasně řekla, že si budeme vybírat. Samozřejmě cílem je i to, aby byl azyl dočasný,I já považuji dlouhodobě blízkovýchodní politiku USA za chybnou.