Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.07.2015 10:07:59 - Alena Rozsypal

NATO vstoupilo do války s Ruskem

Dobrý den pane poslanče, po přečtení Vašeho vyjádření, že jsme ohroženi Ruskou federací, bych ráda znala Váš názor na míru ohrožení EU invazí Muslim. Nějak v tom velkém množství imigrantů, hlavně mladých silných mužů, postrádám rodiny a ženy s dětmi sužované válečnými konflikty. Děkuji Vám za Vaše vyjádření.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

02.07.2015 13:44:02 - Ing. Antonín Seďa
 Děkuji za dotaz. Nová Bezpečnostní strategie České republiky z letošního roku přesně definuje hrozby současného světa. Já jsem nehovořil o ohrožení naší země Ruskou federací, ale jako součást NATO musíme mít na zřeteli obavy dalších členských zemí Aliance. To, že se hovoří o problémech naší armády, to že ruská armáda dlouhodobě modernizuje a zvyšuje svůj armádní rozpočet, že mají speciální síly RF svoji účast na anexi Krymu či na bezpečnostní situaci na východní Ukrajině, to vše probouzí u každého zodpovědného politika otázku, nakolik je naše země ve spolupráci s kolektivní obranou NATO připravena. Co se týká neřízené migrace uprchlíků, pak také tato hrozba je brána velmi vážně. Možná dnes daleko vážněji než situaci na východě Evropy, protože již dnes zasahuje, i když částečně, Českou republiku. Problém spočíval v tom, že namísto ochrany vnějších hranic schengenského prostoru, zahájila EU humanitární operaci, ve snaze zachránit uprchlíky z moře. Již tehdy mělo být jasné a Vy sama jste situaci popsala přesně, že v první várce migrantů, přimomínám, že nelegálních, jdou mladí muži, aby zjistili situaci. Po té zmiňované humanitární akci bylo zřejmé, že tito mužové budou informovat, což v dnešním přetechnizovaném světě není problém, další k "útěku" do Evropy. Dnes pouze sčítáme počet těchto běženců a nestačíme se divit. Prostě solidární a sociální EU poskytla kvalitní životní podmínky a oni na to slyší. Toho využívají kriminální skupiny, které tuto migraci organizují za pomocí svých lodí a člunů. Nelegální migraci je nutno řešit tam, kde započala, tak jak to řeší Austrálie či Španělsko. A z těch migrantů je nutno rozlišit ekonomické uprchlíky před těmi, kteří opravdu z bezpečnostních či politických důvodů usilují o azyl v rámci EU. O tom musí rozhodnout azylová politika a jednotlivé země. Nikdo jiný. Migrace má i jiný rozměr a to možnou infiltraci bojovníky ISIS. Ale to je na delší povídání...