Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.07.2015 11:45:30 - Vernarec

Jak jste přišel na takový nesmysl ohledně NATO

Vážený pane poslanče, jsem sice do určité míry příznivec sociální demokracie, ale nemohu s některými skutečně demagogickými Vašimi názory souhlasit. Napsal jste ....Členství naší země v NATO a v EU zajišťuje naši bezpečnost...... Mohu věřit Němcům, kteří nás okupovali a posílali do koncentečních táborů? Angličani a Francouzi (půlka kolaborovala s Němci) nás prachsprostě zradili. Opěvovaný Winston Churchill měl již mnoho let před okupací plán, jak nás vydat fašistickému Německu. Koncem války nás bombardovali USA ve velkém. Praha, Pardubice, Neratovice atd. A všichni tito nespolehliví dnešní přátelé jsou v NATO. Jak jim můžete věřit, když historie ukazuje něco jiného. Jak můžeme věřit partnerům v NATO jako je Řecko a Turecko, když mezi sebou válčili a dodnes nemají mírovou smlouvu. Kde berete v sobě tu jistotu pane poslanče, že by nás Němci a celé NATO zase neobětovali a nepodrazili ?
Děkuji za odpověď.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

02.07.2015 13:54:08 - Ing. Antonín Seďa
 Děkuji za dotaz. Předně se chci ohradit, že používám demagogické názory. Ty nepoužívám, ale používám pouze ověřená fakta. Na Vaši otázku odpovídám takto. Evropa žije již 70. let v míru (mimo balkánské státy) a to za pomocí NATO a EU. Právě tyto dvě organizace zajišťují vzájemnou spolupráci a bezpečnost. Proto jsou tyto organizace trnem v oku některým globalizátorům s imperiálními sklony. Protože jde docela snadno porazit jednoho, ale celé mezinárodní společenství těžko. Ano, popsal jste historické konotace a je na nás, abychom se z nich poučili. Nicméně kolektivní obrana je lepší, efektivnější a méně nákladná, než abychom zajišťovali svoji obranyschopnost sami. Vždyť na to by nám nestačil celý rozpočet. A když jsme u té historie, tak se ptám, proč vznikla Varšavská smlouva a kdo nás tehdy ohrožoval. Přesto či právě proto, že řada věcí není mezi Tureckem a Řeckem vyřešena, tak jsou oba v NATO. Proč asi? Nikdo z nás, ani já, nemám stoprocentní jistotu bezpečnosti a ochrany. Nicméně pokud bych nevěřil, že v případě napadení nás spojenci nenechají ve štychu, pak bych nemohl věřit ničemu a nikomu. Ale i proto například řadu let kritizuji problémy v naší armádě, protože i pro ni by měla být základním obrana země a jejich obyvatel a ne zahraniční mise. Na druhou stranu rozumím našim závazkům, protože každá dohoda či smlouva má svá pro a proti. Nemyslím si, že dnes strašení Němci, Brity či Američany zabírá. Jsou to všechno demokratické země, které ví, co činí. Jako poslanec PS PČR prostě věřím v to, že naše bezpečnost je naším členstvím v Alianci a v EU zajištěna tak, jak nikdy předtím.