Mgr. Daniel Herman

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

03.07.2015 9:45:53 - žabkaa

Islamisté

Kam myslíte, že povedou boje, které mezi sebou vedou už jednotlivé skupiny radikálů? Mě napadají dva scénáře. Jeden, který je lepší pro nás – pobijou se navzájem. Horší, těm největším radikálům tím stoupne sebevědomí a bůh nás pak ochraňuj, protože ochrana států a mezinárodních organizací selhává. Jako příklad za všechno lez uvést řešení uprchlické krize.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.07.2015 10:35:18 - Mgr. Daniel Herman
Vážený pisateli,
vývoj mezinárodní situace naznačuje, že může dojít k zajímavým změnám v dosavadním rozložení sil. Za příklad použiji např. teroristickou organizaci Hamás, která ovládá pásmo Gazy, na izraelsko egyptském pomezí u Středozemního moře. Hamás je dnes atakován tzv. Islámským státem, který jde ve svých postojích ještě dál, než Hamás. Ten proto začíná hledat strategické bezpečnostní spojenectví s Izraelem, proti němuž dosud bojoval. Islámský stát představuje i pro islamisty jiné provenience nové a výrazné ohrožení jejich vlastní identity. Může tedy paradoxně dojít k vyřešení některých starých problémů, ale otevírají se problémy nové. Každopádně je to apel na všechny odpovědné státníky, aby hledali cesty ke vzájemné spolupráci při řešení palčivých otázek dneška, mezi něž např. uprchlická krize rozhodně náleží.