Ing. Bohuslav Chalupa

velmi nespokojený občan
  • BPP
  • Komín
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

03.07.2015 9:47:28 - žabkaa

Islamisté

Kam myslíte, že povedou boje, které mezi sebou vedou už jednotlivé skupiny radikálů? Mě napadají dva scénáře. Jeden, který je lepší pro nás – pobijou se navzájem. Horší, těm největším radikálům tím stoupne sebevědomí a bůh nás pak ochraňuj, protože ochrana států a mezinárodních organizací selhává. Jako příklad za všechno lez uvést řešení uprchlické krize.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

05.07.2015 21:06:21 - Ing. Bohuslav Chalupa
Dobrý den.
Domnívám se, že to co dnes vidíme je standardní boj o moc mezi jednotlivými skupinami muslimských radikálních skupin. Výsledkem tohoto procesu jsou a budou jejich stále větší koalice, jde o standardní proces postupné koncentrace vojenské, politické a náboženské moci. Vůdci těchto skupin dospějí ke koalicím buď dohodu nebo vzájemným ozbrojeným střetem (jiná kultura, jiný mrav), rozhodně ale nelze uvažovat v tom směru, že se pobijí navzájem, jejich cílem není vzájemné zničení, ale zisk mocenského postavení.
Pro nás je tato situace bezpečnostně složitější i proto, že výše uvedený souboj o moc probíhá mimo jiné i tím, že se zvyšuje počet a účinnost teroristických akcí - jejich počtem, charakterem cílů a způsobenou škodou chtějí tyto skupiny získat větší autoritu nad ostatními, "méne úspěšnými" skupinami.
Druhým aspektem uvedených procesů je skutečnost, že ISIL, do jisté doby pouze tzv. "Islámský stát" v současné době již cíleně buduje svůj stát, tedy již stále měně jde o stát "de facto" a stále více o stát "de jure". Jde o proces, jehož cílem je získ stabilního územního, politického a náboženské vlivu nejprve v celém regionu s tím, že dalším krokem pak bude institucionalizace vysněného Kalifátu, s jedním vůdcem, nástupcem proroka Mohameda, jenž v sobě bude spojovat ekonomickou, vojenskou, politickou a náboženskou moc a tím se zároveň stane nejvyšší autoritou pro cca 2 miliardy muslimů na celé Zemi......
Tedy nikoliv bůh, ale my sami se budeme muset postarat o svou ochranu a bezpečnost.
S pozdravem