Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

03.07.2015 22:17:43 - zvědavec

Opravdu si myslíte že NATO se brání rusku? - doplňující otázka

Děkuji za obšírnou odpověď, přesto se musím doplňující otázkou zeptat znovu. Jde o Jugoslavii a mandát OSN. Já tvrdím, že došlo k porušení mezinárodního práva, protože nebyl souhlas RB OSN. Sám v odpovědi naznačujete že samotné usnesení nebylo přímé, tedy řečeno jinak, potvrzeno, že snaha byla, ale právoplatné usnesení neexistovalo.
A jak z toho vyplývá podobné rezoluce nerezoluce byly i v případě Iráku či Lybie. Není to podle Vás měření dvojim metrem když v případě porušení mezinárodního práva USA potažmo NATEM je v pořádku a v případě RF a Krymu jde o bezprecedentní porušení mezinárodního práva? Co si má občan myslet o dvojím metru a dvojí morálce, kterou v současné době předvádí tzv. "západ"

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

04.07.2015 13:19:03 - Ing. Antonín Seďa
 Děkuji za odpověď .Osobně problém ,který popisujete a já souhlasím s názorem o možném dvojím metru (netýká se pouze uváděných případů ), je problémem současné složení stálých členů RB OSN. Tito členové se v řadě případů nemohou domluvit ,protože mají rozdílné zájmy. Proto jsem přesvědčen ,že bude nutno reformovat tuto instituci a nejen ji. V řadě případů jsou přijímány usnesení ,které jsou spíše obecného rázu a mají několik výkladů. A pak nastávají politické a diplomatické problémy. Někdy se zase přijímají předběžné rezoluce, které mohou být využity k dalším aktům ,které však jdou nad rámec původního usnesení. Nicméně v současné době není jiného relevantních institutu ,než je RB OSN. Ale v případě Krymu nebyly ani ty předběžná usnesení ,proto anexe proběhla úplně mimo RB OSN, na rozdíl od vámi popisovaných události,kde vždy alespoň nějaká rezoluce byla přijata. Pokud hovoříte o možném dvojím metru,pak je vždy nutno mít všechny informace k dispozici, včetně historických souvislostí, mezinárodních souvislostí a především výše zmiňované rezoluce RB OSN.