Ing. Zdeněk Škromach

Hezký večer.
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.07.2015 17:32:59 - mirda hoštička

upadek

Dobrý den pane místopředsedo .
Nemyslíte si , že dříve či později by bylo dobré ulehčit podmínky pro lidi v insolvenci ? V době kdy roste HDP a vše se finančně mění mi příjde nezabavitelná částka dost malá na přežití .
Děkuji za odpoved a vaší prác

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

28.07.2015 14:30:23 - Ing. Zdeněk Škromach
Vážený pane Hoštičko, nezabavitelné minimum se odvíjí od státem stanoveného životního minima a normativních nákladů na bydlení. I s reflexí této skutečnosti apeluji již delší dobu na vládní představitele z řad sociální demokracie, aby vláda valorizovala životní minimum, které bylo navýšeno od roku 2007 pouze jednou, v roce 2012, na současných 3 410,- Kč. V médiích je akcentováno, že se musí vyplatit spíše pracovat než být na sociálních dávkách, proto vláda usiluje o zvýšení minimální mzdy a nehodlá životní minimum valorizovat, domnívám se, že to je špatná perspektiva. Od životního minima se neodvíjí pouze dávky v hmotné nouzi, ale také právě soudní určení nezabavitelného minima v případě exekuce a insolvence, soudní určení výše alimentů, nárok na přídavek na dítě, porodné či dávky pěstounské péče. Nadále budu na tuto skutečnost upozorňovat. Hezký den, Zdeněk Škromach