Mgr. Richard Brabec

  • ANO 2011
  • Jihočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,47. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.07.2015 13:09:27 - -maf-

Dotace

Dobrý den, pane ministře.
Proč jsou dnes zveřejněné dotace opět jen pro rodinné domy. Žijeme ve 40 let staré nezateplené (plášť ani okna) bytovce se 4 bytovými jednotkami. Kotel je na tuhá paliva, rovněž 40 let starý. Bytovka je v malé obci jihočeského kraje, kde bývají dlouhé a silné zimy. Opět ale nemůžeme dosáhnout na zateplení a výměnu kotlů. Proč jsou dotace vypisovány pouze pro rodinné domy?
Děkuji za odpověď. M. Fuka.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

30.09.2015 10:21:43 - Mgr. Richard Brabec
Dobrý den, dotace na realizaci energetických úspor (především zateplení a výměnu neekologických zdrojů tepla za efektivní ekologické) v  bytových domech v celé ČR mimo Prahu začne v nejbližší době poskytovat rovněž Ministerstvo pro místní rozvoj (MMR). Právě MMR nemůže naopak poskytovat dotace na zateplení a výměnu zdroje tepla  u bytových domů v Praze, neboť některé evropské dotace nelze v Praze využít. Proto jsme se s MMR domluvili, že MŽP bude poskytovat podporu na zateplení a výměnu zdroje tepla  u bytových domů právě v Praze, aby se státní dotační podpora doplňovala a pokryla celou ČR. 
Co se týká tzv. kotlíkových dotací, tak jsou určeny jen pro rodinné domy, neboť právě v rodinných domech je počet a stáří neekologických kotlů v ČR tím nejpalčivějším problémem. RB