Ing. Mgr. Milan Šarapatka, Ph.D.

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.07.2015 11:41:11 - Yama

Kdo je tady oběť?

Co si myslíte o poctě, kterou vyjádřil Bělobrádek obětem Sudetských Němců?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

30.07.2015 10:54:16 - Ing. Mgr. Milan Šarapatka, Ph.D.
Dobrý den, děkuji za dotaz.

Bez ohledu na obsah sdělení pana Bělobrádka se domnívám, že se mu jednalo hlavně o PR pro KDU-ČSL. KDU-ČSL je malá strana, která nemá v současné koalici na růžích ustláno. Je spíše otloukánkem mezi oběma velkými stranami. Pan Bělohrádek, jako správný lidovec zvedl toto téma s vědomím, že se bude přetřásat ve všech médiích a poslouží tak ke zviditelnění strany i jeho osobně. O to víc, že je okurková sezóna.

Nyní o obsahu sdělení pana Bělobrádka.

Český národ žil především 6 let pod okupací nacistického Německa. Tisíce Čechů za tuto dobu položily život, Český průmysl těchto 6 let otrocky sloužil německé vojenské mašinerii. To samozřejmě neomlouvá zvěrstva, kterých se Češi následně po válce na odsouvaných Němcích dopouštěli. Možná však alespoň umožní pochopení, proč se tak dělo.

Kromě toho mohu uvést vzpomínku mojí matky, která byla  v Sudetech během okupace nasazená do jedné z německých továren. Odsun byl velmi nespravedlivý vůči mnoha obyčejným Němcům, kteří si mohli vzít s sebou do Německa  pouze 30 kilogramů osobních věcí. Ale na druhou stranu, když Hitler ještě vyhrával na všech frontách, tak to hajlovali a podporovali ho všichni.........