Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.07.2015 11:17:41 - masar

Utečenci vyřeší demografický vývoj a pracovní trh?

V odpovědi na otázku, zda máte strach z uprchlíků z východu, jste uvedl, cituji "...já budu vítat uprachlíky z Východu, a to nejen pro naši blízkou kulturu, jazy a možnost sžití se s českou společností, ale i z pohledu demografgického vývoje a situace na pracovním trhu."
Tohle Vaše prohlášení má několik významů. Jedním z nich je konstatování, že na Ukrajině probíhá občanská válka, která generuje uprchlíky. V tom případě je ale třeba, aby ČSSD jako koaliční strana vydávala pravdivá prohlášení v tomto směru a činila kroky směřující k ukončení konfliktu a nepodporovala jen tu jedinou "správnou" stranu (např. poskytnutím voj. zásob ukrajinské armádě) a hlavně mediálním mlčením o událostech.
Dále jako poslanec vládní strany vítáte uprchlíky jako řešení nepříznivého demografického vývoje a pracovního trhu.
To si skutečně myslíte, že tihle utečenci nám přinesou peníze do rozpočtu a vyřeší důchodový systém? To už jste všechny možnosti, jak zlepšit demografický vývoj našich lidí vyčerpali?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

30.07.2015 14:03:10 - Ing. Antonín Seďa
 Děkuji za dotaz i citaci. Předně migrace tady je několik let a není důvod se znepokojovat. Já jsem pouze upozornil na skutečnost, že již dnes je každoročně příjemný kolem 15000 uprchlíků ročně. Otázka dělali azylu přece neznamená, že tito lidé nebudou pracovat. To je příklad Ukrajinců ,kterých je u nás 200 000. A ťi pracují službách a ve stavebnictví. Demokracii jistě uprchlíci nevyřeší, k tomu je nutno přijmout řadu dalších opatření. Například podpora rodin s dětmi, snížení zdanění na dítě apod. Taktéž je třeba působit na společnost, aby si uvědomila demografický problém. Současná vláda i ČSSD tato opatření připravuje, některé již přijala. Já jsem pouze upozornil i na možná pozitiva z migrace a z přijímaní uprchlíků . Nic víc a nic méně. Nebylo mým cílem řešit jiné problémy současnosti.