ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.08.2015 22:09:35 - lukina

Ještě k uprchlíkům...potažmo i k Senátu...

Představitelé EU si neví rady, co si s tímto problémem počít. Vůbec se tomu nedivím, když máme možnost sledovat, jací politici EU vedou. Jsou to zkostnatělé osobnosti, které si neví rady vůbec s ničím (kromě nevhodně zahnutých okurek či banánů). Ale do prkýnka, jsme snad svébytná země, která si zvolila své politiky, aby jednali v zájmu nás občanů této republiky. Proč tomu tak není? Proč vláda, dolní i horní komora Parlamentu jednají proti zájmu většiny obyvatel této země? Žijí snad v jiné dimenzi? A proč senát, který měl být pojistkou demokracie v tomto státě v tomto směru nic nedělá? Nač ho tedy máme, když nezmůže vůbec nic? V tomto případě stačí těch 200 poslanců dolní komory, protože těch 81 horní komory jsou naprosto bezmocní a tudíž zcela zbyteční. Vím, že jste zrovna Vy výjimka, takže kritika není namířena proti Vaší osobě, ale ve své podstatě ten Senát je nám občanům k ničemu.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

02.08.2015 22:30:56 - Jan Veleba

 Pokud se týká představitelů EU, tak si můžete moje názory přečíst na tomto profilu na 4. straně - článek "Evropě chybějí skuteční lídři".

No a pokud se týká České republiky, tak mně zkuste říct, kdo tu je v dnešní situaci lídr. Sobotka? Babiš? Bělobrádek? Někdo jiný? Nejsou, jsou na dovolené a uprchlíci se perou s policií. A až se vrátí, tak se poslušně zařadí do lajny a budou očekávat pokyny z Bruselu. Jenom jediný lídr pojmenoval stručně a jasně věci kolem tzv. uprchlíků a řekl, že tu nejsou vítáni a když už tu jsou, tak ať se chovají nebo jdou. Řeč je o Miloši Zemanovi a jsem zvědav, jak bude reagovat Pražská kavárna.

A Parlament? Většinu poslanců a senátorů zde má pod kontrolou vládní koalice ... a ti poslouchají. Ne svoje svědomí, na které slibovali, ale stranické sekretariáty.