ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

03.08.2015 5:01:16 - spravedlnost1

koran napsal Mohamrd(pozustaly) nesepsal ho Buh

Dobrý den,
Jak je možné považovat islám za náboženství,které nesepsal Bůh,ví se,že to sepsala pouze osoba od Mohameda(200let po jeho smrti).Takže to není písmo svaté a lze islám považovat za sektu!Můžete mi to potvrdit či vyvrátit?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

04.08.2015 20:58:06 - Jan Veleba

 Konečně se dostávám k odpovědi, ke které jsem si musel některé věci ujasnit. Tak tedy Korán je svatá kniha, která podle muslimů obsahuje doslovné zjevení Mohamedovi. Ten tvrdil, že Korán nepochází od něj, ale že mu text diktoval sám archanděl Gabriel, který Korán obdržel od Alláha. Korán je základem islámského vyznání a jakožto "svatá kniha islámu" bývá srovnávána s křesťanskou Biblí. Ačkoliv se toto srovnání nabízí, Korán se od bible výrazně odlišuje formou i obsahem. Dalo by se říci, že pro muslimy je Korán významnější než Bible pro křesťany. Mohamed tvrdí, že jeho učení pochází přímo od Boha, nicméně tvrdit může naprosto cokoliv.

Z této logiky skutečností lze islám považovat za sektu, ale sektu obrovskou, která nemá s klasickými sektami srovnání.