MUDr. Jiří Koskuba

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,66. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

03.08.2015 9:21:42 - Marie V

Hnutí Doleva

Protože si vážím Vašich náorů, zajímalo by mě, jak se díváte na novou platformu v ČSSD. Potkala jsem je poprvé na demonstraci proti TTIP a mladí tam působili velice sympaticky.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

03.08.2015 18:37:28 - MUDr. Jiří Koskuba
 

Vážená paní Marie,

neumím reagovat, nebyl jsem tam. Jinak přiznávám, že osobně nejsem příliš přívržencem tzv. platforem. Ono to stranu poněkud tříští a konečný efekt nebývá až tak patrný. Partajní mašinérie to stejně pohltí. Raději bych viděl obecně větší prostor pro pluralitu názorů. Ale bohužel, jak jste mohla sledovat třeba na sjezdu, je to jen spíše sen. Jsme příliš rigidní a málo pružní. Osobní vazby, dohody a zájmy mnohému dobrému brání. Přitom všude je to podobné a je to naše škoda.

Jen tak mimochodem – až se bude o TTIP hlasovat, a obávám se, že i “závazně”, zkontrolujte si mj. i z této platformy kdo a jak hlasoval. Abych byl upřímný, sám už váhám. Ani mně se již nechce opakovaně plout proti větru. Nu, a když jsem viděl ty mávající davy při letošní propagační cestě amerického armádního konvoje, kladu si otázku: proč taky?

Omlouvám se za jistou skepsi, jenže toho pozitivního je tak málo. Ostatně i v tom, že se již tropy nevrátí, nám lhali…

S úctou  jk