Mgr. Daniel Herman

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.08.2015 11:22:48 - Berika

kultura

Nevím, zda vám vyjde čas na přečtení tohoto krátkého článku (http://www.parlamentnilisty.cz/politika/politici-volicum/Vystrcil-ODS-Nejprve-dvanact-anglickych-potom-jedna-ceska-387785). Pokud ano, měla bych otázku. Nemyslíte, že má Vystrčil pravdu? A není to proto, že je kultura u nás dost podfinancovaná? Myslím, že na to doplácí hlavně amatérští umělci a ti, co by měli zájem produkovat tak zajímavé dokumenty jako např.hořící keř.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

05.08.2015 16:04:02 - Mgr. Daniel Herman
Vážená Beriko,
s názory, které pan senátor Vystrčil ve zmíněném článku vyslovuje, v podstatě souhlasím. Kultura je u nás bohužel již dlouhá léta skutečně podfinancovaná. Proto se snažím zvyšovat procento výdajů ze státního rozpočtu na kulturu. Letos se mi podařilo dosáhnout zatím historicky nejvyšší hladiny, přes 11 miliard na kulturu. O svou národní historii a identitu bychom se měli starat s maximální péčí a úctou.