Mgr. Jana Černochová

  • ODS
  • ministryně obrany
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

06.08.2015 16:57:59 - Brazil

Atomovka

Dobrý den, zajímalo by mě, zda hodnotíte vynalezení atomovky kladně nebo naopak a zda svou odpověď můžete rozvést? Děkuji

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.09.2015 10:42:08 - Mgr. Jana Černochová
 Dobrý den,

možná se to bude zdát na první pohled pro někoho zvláštní, ale vynalezení atomové bomby hodnotím  z určitého úhlu pohledu kladně. Domnívám se, že bez vynalezení atomové bomby by možná nedošlo k mírovému využití jádra, a to je bezesporu obrovský přínos. Dalším přínosem je i obecně využití radioaktivních látek v lékařství a vědě, která tím ušla velký kus cesty. Atomová bomba nese jistě značná rizika, zvláště pokud se nachází v rukou představitelů nedemokratických zemí. Myslím si ale, že to byly právě atomové zbraně, které byly jedním z faktorů pro to, že studená válka se nestala horkou. Hrozba užití jaderných zbraní totiž byla oboustranně riziková. Samozřejmě bych byla ráda, aby jaderných zbraní již nebylo třeba a aby žádná ze zemí, které jimi disponují, nepřistoupila k jejich užití.  Pevně doufám, že tomu tak bude.

Jana Černochová