PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.08.2015 9:11:31 - vikturek99

USA utoci na Evropske hodnoty?IS jejich vytvor a stale ho podporuji???

Co si o tom myslíte?

http://arretsurinfo.ch/un-aveu-de-la-dia-le-monstre-etat-islamique-est-une-creature-us/

Útočí USA i na Evropske hodnoty ??? Stále více se ukazuje ,že je vše strukturove organizováno USA vč. organizaci,působící a dotované i v CR...

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

13.08.2015 23:13:49 - PhDr. Josef Skála, CSc.

Za zpožděné reakce se omlouvám. Chod internetu bez drátů bývá přerušován drastičtěji, než koitus hrozící alimenty. 

K oběma otázkám jsem se vyjádřil už nejednou - a to i na PL. Takže znovu aspoň ve zkratce:

Teroristická internacionála, která se všelijak přeskupuje a mění i obchodní značky, samozřejmě z kolébky amerických "služeb" je. Brzezinski - tehdy Carterův poradce pro otázky státní bezpečnosti - se tím pochlubil už v červenci 1980 v rozhovoru pro týdeník Time. A odtajnil i rozsah amerických investic do bandy hadrníků, které z nich udělaly moderně vycepovanou a vyzbrojenou smečku. Peněz, zbraní i instruktorů dostala mezitím z Ameriky ještě mnohonásobně víc.    

"Válka proti teroru", zahájená útokem na Afghánistán už před 15 lety, na ni sice jednou rukou střílí, druhou jí však i nadále dodává zbraně, logistickou i jinou podporu. Exemplářem do učebnic je Sýrie - nebo třeba Libye, kde na bestiální vraždu Muamara Kaddáfího civěly "speciální síly" amerických satelitů ze západní Evropy (a samy ho těm hrdlořezům dokonce vyčmuchaly a předhodily).

Terorismus pod islámskou vlajkou by dávno ztratil dech, pokud by se mu uťaly finanční zdroje. Americké "služby" sice poslouchají i každý telefonát "Bundesmutti", zmapovat tyto finanční kanály a utnout jim tipec jim však za úkol očividně nikdo nedává. Natož aby vzaly přes prsty izraelské a jiné grázlíky, nakupující za hubičku ropu z iráckých a syrských nalezišť, která "Islámský stát" obsadil.

Ta hra na schovávanou už leze krkem i řadě papalášů amerických "služeb". Naposled i generálovi, co po řadu předchozích let velel DIA, tedy vojenské rozvědce. V rozhovoru pro Al-Džazíru se už neudržel a prohlásil docela natvrdo, že včasná varování jeho služby, že americká pomoc nekončí u "umírněných rebelů", ale v prackách fanatických džihádistů, vedení země jednoduše ignorovalo. 

Amerika a "evropské hodnoty"? Zastavme se třeba jen u čtyřlístku, který poutá největší zájem teď - migrační vlna, Řecko, Ukrajina a TTIP. Průměrný Američan nás sice na mapě nenajde, řídící centra zahraniční politiky však jen skladem pitomců určitě nejsou. Ten čtyřlístek jako celek - i každá z jeho částí zvlášť - škodí Evropě právě v míře, v níž Americe nejenže nijak neubližuje, ale jde na ruku. Za čistě "kolaterální" porcelán, rozdupaný slůnětem jen proto, že je to neohrabané nemehlo, to má jen beznadějný naivka. 

Vidina Ameriky jako ředitele zeměkoule se hroutí. Světový rekordman obezity dluží, kam se povídá. I svůj běžný provoz už zvládá jen sekyru u okolního světa. Drtivá většina Američanů z toho přitom má pramálo. Mnozí jsou na tom ještě hůř, než průměrný Evropan. Tak skandální parazitismus amerických "elit" se dá udržet jen mocenskou přesilovkou. Válkami, vedenými vlastními zbraněmi i rukama poskoků ("proxy wars") i harašením jinými instrumenty "tvrdé moci" ("hard power"). A také exportem podpásovek, chaosu a krizí, jež mají držet v šachu i "atlantické" satelity. Dnes je to jako na dlani, tak jako ještě nikdy.    

Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE