Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.08.2015 9:48:48 - Vajdák Karel

Nelze tolerovat rozšiřování nůžek vs boj proti neoliberalismu ???

Myslíte si že Vám lidé budou "věčné proklamace o lepším budování kapitalismu" lidé věřit ?
Nelakujte si své výsledky "naoranžovo" , 10 let vládnutí a ochrany kapitálu z 25 let budování kapitalismu lidi poučilo , ale vás Vaše "skvělé výsledky" vůbec ne.
Takže sečteno za posledních 7 let ... co rok to - 100 000 voličů ..... ( 1,7 mil /2006 .... 1 mil /2013) .
Zkrátka bývalí voliči nepochopili vaší tézi že ČSSD komunistům navzdory vylepšila kapitalismus v ČR tak že se máme nejlépe v historii . Víte co si bývalí voliči dříve růžové levice myslí ? Ví že kapitalismus je
jen bestiálně přelakované otrokářství ,kde již nikdo netají že demokracie, strany a volby jsou jen komedie, nahoře v bankovních, politických a mocenských a ekonomických elitách je "bezpracný loupežnický komunismus".... dole je jen bída , peklo, exekuce, odpadové žrádlo , metyl, debilizace.
Pracující co vám fandili jsou dnes za lůzu, udržovaní ve strachu a Vámi strašeni válkou , EU , NATO , Putinem, komunisty.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.08.2015 10:12:20 - Ing. Antonín Seďa
 Problém Vás i komunistů je pouze jeden. Jaksi jste zapoměli na historické události a dění před listopadem 1989 a stále vzýváte socialismus, který žádným socialismem prakticky nebyl. Také jsem kritický vůči současnému pojetí kapitalismu, ale prozatím svět nic lepšího nevymyslel. Revoluce požírají svoje děti a evoluce toho moc nevyřeší. Nicméně pro mě samotného je daleko důležitější svoboda a demokracie, než osvícený diktátor či pomazaná hlava. To, že sociální demokracii ubývají voliči mně mrzí, ale má to své příčiny. Za prvé, ČSSD měla a dnes opět má vládní zodpovědnost a proto nemůže dělat nezodpovědnou politiku. To nahrává populistické a v řadě případů nezodpovědné politice KSČM. Možná, že by byla vhodná účast komunistů ve vládě (jak v minulosti ve Francii), aby se historicky znemožnili. Za druhé, vždy když má sociální demokracie vysoké preference či se blíží volby, vzniknou jakoby nové středo levicové strany či politická hnutí. A to proto, aby ČSSD oslabila. Připomenu VV, SPOZ, ANO 2011, Úsvit...To, že se nakonec ukáže, že to nejsou levicové, ale pravicové strany či strany na jedno použití je pozdě. Umožní to sestavení jiných koalic , protože se odebrání voličů pro sociální demokracii povedlo. Pak je nutno ještě dodat, že tohle se ve větším měřítko odehrává při volbách do krajů, obcí či do senátu. Za třetí, ano kdo má zodpovědnost za rozhodování, dělá chyby. A to jak na vládní, tak na krajské úrovni. A opozice je tu na to, aby na tyto chyby upozorňovala. Kdo nic nedělá, ten nic nepokazí. A tak to prosím je. A také je nutno si uvědomi regionální rozdíly. Například ve Zlínském krai jsou velmi silní Lidovci a STAN, tak jako v Libereckém kraji STAN a nezávislí. V Praze je zase silná pravice či liberální strany. Pokud někdo straší občany, tak to není ČSSD, ale populisté. A to, že se omezil vliv státu, včetně jeho kontrolních rolí, není vinou sociální demokracie, ale sedmileté vlády pravice. A to přece také někdo volil a volí.  Prostě zodpovědnost neleží pouze na politicích, ale také na občanech a voličích. Pokud budou více aktivní a budou chodit k volbám, protože si uvědomí, že je třeba podpořit ty, kteří hájí jejich zájem, pak to bude pouze ku prospěchu demokracie v ČR. Pokud naopak nebudou aktivní, pak se k moci dostanou populisté a oligarchové, kteří rozhodně nehájí zájem veřejnosti. A tuto situaci si snad nepřejete ani vy sám.