ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

17.08.2015 15:26:37 - gabr-daniel

Jak je to možné?

Volební lídry bude v ČSSD dál vybírat grémium společně s krajskými špičkami, ačkoli členové ČSSD v referendu schválili, že chtějí rozhodovat o podobě kandidátek…. Co vy na to?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

14.09.2015 10:29:50 - JUDr. Jeroným Tejc
Dobrý den. Původní návrh řádu skutečně nedával členům možnost, aby rozhodli o tom nejdůležitějším, tedy kandidátovi na hejtmana. To se však po diskusích změnilo a řád schválený v září na ÚVV zakotvuje povinnost projít testem hlasování všech členů i pro lídry. Naplňuje tak rozhodnutí sjezdu a referenda ČSSD. I ke schválenému řádu může zaznívat řada výtek. Osobně bych také raději, aby na kandidátce členové našli při hlasování všechny kandidáty, nikoliv jen předvybrané vedením kraje. Nicméně bylo nutné hledat funkční kompromis a to se podle mého názoru povedlo. ČSSD se jednoznačně stala vnitřně nejdemokratičtější stranou v naší zemi. A to přesto, že již nyní má velký náskok zejména proti novým stranám a hnutím, kde o všem rozhoduje předseda nebo velmi úzký okruh lidí ve vedení a jejich členská základna se vměstná do středně velkého kinosálu.