Karel Schwarzenberg

Zemřel 11.11.2023
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.08.2015 10:49:46 - Berika

Dnes je světový humanitární den

Když jsem to četla, vybavilo se mi bombardování Kosova. Musím podotknout, že jsem v Kosovu nedávno byla a podle mě se z toho země dosud nevzpamatovala a život je zde i oproti nám tak o 15 let zpátky. Zajímalo, zda sám za sebe bombardování schvalujete a co vás k vašemu pohledu na věc vede? Druhá věc, která by mě zajímala se týká nákladů, které jako stát na různé humanitární účely poskytujeme a zda si myslíte, že lidé jsou dnes s potřebnými více solidární nebo to vnímáte spíš naopak? Omlouvám se, že jsem se tak rozepsala.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.09.2015 13:45:57 - Karel Schwarzenberg
Děkuji, pokud se správně pamatuji, bylo bombardováno Srbsko a ne Kosovo. Je pravda, že je tam život oproti nám o 15 let zpět, tedy píše více. Je tam nezaměstnanost a chudoba. Anžto znám Kosovo do 80tých let, už tehdy to byl dosti zaostalý kraj. Náklady které stát poskytuje na humanitární účely neznám. Myslím, že Češi hodně věnují potřebným, nicméně jen když jsou od nás vzdálení.