Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.08.2015 13:38:04 - Filip David (Praha)

Jak uchránit evropskou kulturu?

Dobrý den, má podle vás Evropa šanci si uchránit svoje hodnoty před nájezdy uprchlíků? co když se tu usídlí a úplně zničí naši kulturu? Co když se skutečně naplní vize, že za pár desítek let tu budeme v menšině?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.08.2015 15:12:56 - Ing. Antonín Seďa
 Děkuji za velmi komplikovaný dotaz. Jako člověk, který se laicky zabývá historií, musím říci, že se o budoucnost Evropy a o naše hodnoty nebojím. Současná vlna migrace, způsobená několika vlivy, tady již historicky byla několikrát a vždy se z toho evropské národy dostaly. Dokonce do Evropy nemusí chodit žádní nájezdníci či běženci, ona si totiž Evropa vystačí sama. Stačí připomenout první a druhou světovou válku a její hrůzné důsledky. Takže odpovědnost všech občanů, nejen politiků, kteří je zastupují je jasně daná. Je nutno si uvědomit, že kultura, historické kořeny i tradice stojí na křesťanské víře a na principech a hodnotách Velké francouzské revoluce. Rovnost, volnost, bratrství a dnes svoboda, demokracie, solidarita jsou hodnoty, které musíme společně bránit. Ano, dlouhodobým problémem Evropy je negativní demografický vývoj. Optimální by bylo, kdyby si veřejnost uvědomila vymírání původních obyvatel a pokusila se o změnu tohoto vývoje. Souhlasím, že je to spíše přání otce myšlenky než realita, ale pak i ti muslimové či mohamedáni, kteří již dnes mají státní občanství v evropských zemích, početně rostou a v demokracii platí, že většina rozhoduje. A pak se demokratickým procesem voleb opravdu může stát, že tu postaví mešitu, tu uzákoní nošení šátků pro ženy, tu zavedeno ramadán apod. Je to jako dnes na Slovensku, kde již v některých obcích s převažujícím rómským obyvatelstvem mají starostu Róma. No a teď mají odpovědnost za správu obce a věcí veřejných. Proto jsem přesvědčen, že je na každém občanovi i naší republiky, jak zodpovědně přistoupí k této problematice. Mít děti je obrovská zodpovědnost, a to nejen za jejich výchovu, ale také za jejich přípravu pro blaho společnosti jako celku. Prostě rodina je základ každé společnosti, ať již založené na křesťanství , islámu či ateismu.