Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.08.2015 18:10:31 - Zindulka

Jak ČSSD zachrání v ČR kapitalismus ?

Po „úspěchu“ posametové přestavby, která přinesla půl milionu nezaměstnaných, obrovský státní dluh, ztrátu kontroly nad vlastní ekonomikou i suverenitou, se předcházející režim, a z něj hlavně šedesátá léta, jeví v daleko příznivějším světle, než si troufáme otevřeně přiznat.
Je to ještě možné zachránit Vašimi oranžovými řečmi "Češi se mají nejlépe ve své historii" , když EU i ČR je jen zahnívající kolonie USA a kapitalismus se bude zachranovat vražednými Valkami NATOUSA v okolí Evropy a na Východě ???

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.08.2015 9:51:40 - Ing. Antonín Seďa
O tom, že se obyvatelé naší země mají nejlépe v historii svědčí statistická data a srovnání s nejvíce vyspělými zeměmi světa. ?ohu rozumět nostalgii některých spoluobčanů po před listopadovém režimu, ale nemohu souhlasit, že je zde špatně. Také nesouhlasím s tím, že EU i ČR je , jak píšete "zahnívající kolonie" USA. Zřejmě jste zapoměl na 50. léta i rok 1968. Pokud někdo dnes hovoří o vražedných válkách v okolí Evropy, pak si dnes vzpomenu pouze na anexi Krymu a občanskou válku na východní Ukrajině, kde prsty mají ruské jednotky. Kdyby nebylo dodávek vojenské techniky i s obsluhou a působení speciálních a zpravodajských sil ruské armády, pak by "odboj" separatistů nebyl. Oprvadu je zoufalé, jak mnoho českých občanů skáče na lep propagandě. JInak ano, oficiální nezaměstnanost před rokem 1989 nebyla, protože byla "povinná" zaměstnanost. Jak to vypadalo všichni víme, tak jako, že privilegia měli ve vedení firem a státních úřadů členové KSČ. Mluvíte o obrovském státním dluhu, ale značnou část tohoto zadlužení způsobil komunistický režim, který se podepsal na devastaci krajiny a životního prostředí. Stačí si srovnat kvalitu vod, vzhled obcí a města, infrastrukturu a zejména rozsah a kvalitu služeb. To, že ne vše je dobré přiznávám a proto je důležité, aby se chyby nepravovaly. Stále platí, že kdo nic nedělá, tak nic nepokazí. Takže i ČSSD chyby dělá. Ale v současné době napravuje sedmileté pravicové pokusy na naší společnosti. Tak jako menšinová vláda M.Zemana napravovala bankovní socialismus Klausovy éry. Pro mne osobně je důležité zajištění bezpečnosti země a našich občanů, a to je zajištěno zejména naším členstvím v EU a NATO. Pokud máte jinou alternativu, která bude lepší, efektivnější a bude stát daňové poplatníky méně peněz sem s tím. Ale obávám se, že tuto alternativu nemáte a pouze neustále prudíte. A Vámi spomenutá příznivá šedesátá léta byla potlačena nikoliv USA a NATO, ale práve armádami Varšavské smlouvy a sovětskými tanky. Na to zřejmě zapomínáte.