Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.08.2015 19:52:15 - venos

Imigrace

Pane poslanče, je nějaký plán, kdybychom se z nějakého důvodu stali cílem muslimských běženců? Byla by vláda např. ochotna zastavit udělování azylu jako Rakousko?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.08.2015 9:59:38 - Ing. Antonín Seďa
 Děkuji za konkrétní dotaz. Odkážu na páteční rozhovor v Deníku, který poskytl náměstek MV pan Jiří Nováček, který nejenže popsal současný stav a úkoly v rámci migrační politiky, ale zároveń nastínil i řešení pro případ zhoršení situace. Ano, vláda a jednotlivá ministrerstva mají plány a přijímají preventivní opatření pro Vámi popisované případy. Zásadní problém je, který řada našich občanů nechce pochopit, že se musíme chovat podle naší a evropské legislativity. Nelze s běženci zacházet jako fašisti či bojovníci ISIS. Tohle jednání nás mimo jiné odlišuje kulturně i politicky od diktátorských a nehumánních re6imů. Jsem přesvědčen, že pokud nebudou státy jako Řecko či Itálie schopny uhlídat vnější hranice schengenského prostoru, pak musí dojít ke kontrole našich hranic. Oosbně jsem přesvědčen, že 900, 1500 či 2600 vojáků či 1300 aktivních záloh tohle nezajistí. Tady jsou důležité technické prostředky, spolupráce úřadů s našimi občany a boj proti organizovanému zločinu, který se dnes podílí na této migraci. Nejde přitom ani tak o udělování azylu, ale spíše o nutnost prověřování běženců kvůli bezpečnosti našich občanů. Tohle je dlouhý proces, který při neustále se zvyšujícím počtu uprchlíků si vyžaduje větší personální zapojení a tím i vyšší náklady. Ale potvrzuji slova pana náměstka, že naše vláda je připravena a rozhodně problém s nelegální migrací nepodceňuje.