Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.08.2015 9:39:09 - V Klimeš

Jak to vybadá s oranžovým raketovým růstem životní úrovně v ČR ?

Říkal jste že v ČR se i přes přestálou krizi a devalvaci koruny máme nejvyšší životní úroven v historii země .
Myslíte si že EU dovolí ČSSD akcelerovat další růst životní úrovně aby se Češi mohli množit ???
O kolik podle vašeho odhadu mohla být vyšší nebýt neschopnosti pravicových vlád , krize made in USA , devalvace koruny a výdajů na zbytečné války a neziskovky ?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.08.2015 10:11:57 - Ing. Antonín Seďa
 Děkuji za dotaz. Když se podíváme do nedávné historie a spočítáme si ty stovky miliard, které tento národ stála pochabná privatizace, tunelování podniků a bank, různé pochybné reformy, zbytečné výdaje ze státního rozpočtu i rozpočtů obcí či krajů, pak jsem přesvědčen, že by naše země nebyla zadlužena, že by na důchodovém účtu bylo dostatek peněz a že by i zdravotnictví či školství bylo na vyšší úrovni. To ovšem neznamená, že za vlády ČSSD dojde, jak píšete k raketovému růstu životní úrovně. ČSSD se totiž musí snažit opět, tak jako v minulosti, napravit chyby Topolánkova- Kalouskova batohu, NEčasovo-Drábkového sociálního inženýrství a dalších přehmatů, včetně podřezání vnitřní poptávky a naší ekonomiky. Nicméně poslední údaje statistického úřadu, ale i organizace Social Watch cz říkají jasně, že jsme z rize, že roste průmysl a že životní úroveň (měřeno růstem HDP) roste. Ale zároveň platí, že toto národní bohatství není rozdělováno rovnoměrně, že je zde množství osob i rodin těsně nad hranicí chudoby apod. Právě tyto problémy je schopna řešit sociální demokracie a tím zajistit postupné zvyšování životní úrovně a zastavení propadu do chudoby. K tomu ovšem potřebuje finannčí zdroje, protože bez financí to nepůjde. Zvyšovat daně ANO 2011 odmítlo a přitom těch slibovaných 65 až 100 miliard korun ze šedé ekonomiky pan Babiš jaksi nemůže nalézt. takže jedinou možností je rozjezd ekonomiky, podpora exportu a investic, aby se zvýšil růst HDP a hlavně, aby se snížila nezaměstnanost. A to je cesta ČSSD v současné vládě. Přitom malé zvýšení korporátních daní by rychleji pomohlo vyřešit aktuální problémy, ale k tomu mají ostatní vládní strany odpor. To, co mne trápí velmi urgentně, je situace daňových rájů v rámci EU, kterou nikdo neřeší. Nezdaněné zisky firem totiž scházejí ve státním i veřejných rozpočtech a přitom tito podnikatelé jsou vlastně "černými pasažéry", protože využívají infrastrukturu, vzdělávací i zdravotní systémy ČR. Jsem přesvědčen, že by se občané měli aktivně zapojit a veřejně odsuzovat toto vyvádění zisků z naší země. Vždyť tímto jsou ochuzováni všichni občané naší země.