Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.08.2015 14:53:30 - Vedral

Můžete prosadit dobrou a účelnou věc ???

neměl by jste jako předseda Stálé delegace ČR do Parlamentního shromáždění Severoatlantické aliance , navrhnout použít USzákladnu Camp Bondsteel v Kosovu (360 hektarů , 300 objektů pro 7 000 lidí ) pro ubytování běženců. USA s radostí ukážou že válka se Srbskem byla ku propěchu Evropy a odčiní tak svou "Válečnou revoluční uprchlickou vlnu" ze svých válek v Iráku , Sýrii, Lybii a jinde v Africe.
Myslím že to bude dobrý skutek od Vás i USA.
Lepší než budovat novou základnu USA v ČR.
Ale rychle , summit NATO 3. 4. 11 se blíží , víte o tom něco ???

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.08.2015 15:10:09 - Ing. Antonín Seďa
 Je třeba rozlišovat, mezi vlivem mě, jako předsedy Stálé delegace do PS NATO a naším členstvím v NATO. Naše delegace je kontrolní a diskusní fórum a nemá žádné rozhodovací pravomoci. Nehledě na skutečnost, že americká vojenská základna v Kosovu slouží k jinému účelu než k zajišťování uprchlíků. Souhlasím s tím, že rozvrat některých diktatur napomohl k exodu obyvatel, ale základní příčinou jsou chyby jednotlivých vlád, dlouhoodbý spor mezi sunnity a šítty, nedostatek vody a základních potravin , vysoká nezaměstnanost a sociální problémy. A hlavně skutečnost, že v těchto zemích zuří ozbrojený konflikt, který započal ISIS ve snaze vybudovat chalífát. Nevím, kde jste vzal informaci o budování nové základny USA na našem území, protože já takovou informaci nemám. Co se týká summitu NATO, tak jisté informace mám. Jistě se bude řešit budování sil velmi rychlé reakce, bezpečnostní situace v SAHELU či boj proti ISIS. Zároveń se bude hodnotit výcviková mise v Afghánistánu. M2 čeká podzimní zasedání PS NATO, které se bude konat v půli října tohoto roku v Norsku. Tam se jistě bude diskutovat i o nelegální migraci a o dalších bezpečnostních otázkách.