Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

24.08.2015 9:37:51 - archandelka

Azyl zadost v prvni bezpecne zemi


Dobrý den,
Proč se nemůže postupovat dle těchto 4 bodů?

http://g.cz/4-jednoduche-kroky-jak-zachranit-evropu

A jak je možné,že uprchlík projde přes několik bezpečných zemi a nezůstane tam?Takže pokud projde přes bezpečné země,mění se z uprchlíka na ekonomického emigranta,což dosvědčuje zájem o Německo,V.B.,Švédsko.
Co by jste řekl,kdyby se najednou sebral český lid a přesunul se do Švédska za lepším,utikame z politickych důvodů,co vy na to?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.08.2015 9:52:20 - Ing. Antonín Seďa
Ano, souhlasím s Vámi, problémem je prostupnost vnějších hranic schengenského prostoru, dále "řešení" uprchlické vlny na úkor jiných zemí (viz. Srbsko a Makedonie), dále obtížnost čoi nemožnost oddělit ekonomické migranty od uprchlíků apod. Popis současné situace je dobře vidět v rozhovoru s náměstkem ministra vnitra J.Nováčkem, v pátečním Deníku. To, co je podstatné, je zajistit bezpečnost našich obyvatel a přijmout taková opatření, aby jsme migranty na našem území zvládli. Pokud by kdokoliv z naší země utíkal z politických důvodů do Švédska (či jiné země EU), pak to zřejmě z důvodu společné migrační politky EU těžko projde. Jiná otázka je, zda by to prošlo v zemi mimo EU. To záleží na postupu a legislativě té dané země. Je přece nelogické, aby obyvatel členské země EU žádal azyl v jiné zemi EU. Ale pokus by to byl zajímavý...To, že uprchlíci jdou přes nás do německa, VB a Švédska má své příčiny. Nejen ,že tyto země jsou vyspělejší ekonomicky a mají "příznivější" sociální a azylovou politiku, ale v těchto zemích již asimilovali tisíce obyvatel z těch zemí, které dnes migrují. To, že řada demokratických zemí je průchozí a umožňují nekontrolovatelný průjezd či průchod jejich územním ukazuje, že tento problém nevyřeší žádná země sama. Je nutno koordinovat postup nejen v rámci EU, ale v celé Evropě.