Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

24.08.2015 10:24:18 - Zindulka

Ukrajinští otroci jako bič kapitalistů na "lid práce" ?

Vámi proklamovaná podpora nákupu a importu Ukrajinských agenturních otroků je zničující pro mnoho obyvatel ČR zejména nezaměstnané ženy.
Podle čl. 26 Listiny základních práv a svobod má každý právo získávat prostředky pro své životní potřeby prací. Občany, kteří toto právo nemohou bez své viny vykonávat, je stát povinen hmotně zajišťovat. Vy kašlete na obojí: o to, aby mohli všichni občané pracovat, se staráte jen hubou před volbami.I když v ČR dlouhodobě (!) chybí pracovní místa pro půl milionů občanů, zaměstnáváte tu zahraniční pracovníky z Ukrajiny a dalších podobných zemí ( " já budu vítat uprachlíky z Východu, a to nejen pro naši blízkou kulturu, jazy a možnost sžití se s českou společností, ale i z pohledu demografgického vývoje a situace na pracovním trhu." poslanec ČSSD Seďa).
Kdoby to řekl v roce 2004 po bájích Špidly o ochraně čs pracovního trhu zákonem , že Vy budete blouznit o potřebách pracovního trhu a nutnosti přizpůsobit přizpůsobit globálnímu trhu levné práce.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.08.2015 11:01:54 - Ing. Antonín Seďa
Opět pletete páté přes deváté. Za prvé souhlasím, že v průmyslu a ve stavebnictví, ale i ve službách schází zaměstnanci. Problémem nejsou ti, kteří nemohou poracovat, o ty se stát postará. Problémem jsou ti, hlavně mladí, kteří nechtějí pracovat. A to nevyřešíte tím, že budete kritizovat agenturní zaměstnávání. Mimochodem, já sámn jsem velkým odpůrcem agenturního zaměstnávání. Také jsem neřekl, že čekáme zástupy ukrajinských dělníků kvůli jejich zaměstnávání. Já jsem pouze uvedl, že kromě všech negativ migrace, existují i pozitiva. A to zlepšení demografického vývoje či situace na trhu práce, kdy řadu zaměstnání ,které nechtějí vykonávat naši občané dělají Ukrajinci. Toť vše. O žádných agenturních pracovnících či diskrimaci našich občanů jsem nehovořil. na to má dohlédnout úřad práce a nikoliv poslanec. Co s etýká ochrany našeho pracovního trhu, tak ČR je v rámci EU zemí, kde se uplatňuje ochrana pracovního trhu vůči třetím zemím. Je opravdu pouze na nás, na našich orgánech, zda potřebujeme zahraniční pracovníky či nikoliv. A není pravda, že se máme přizpůsobovat trhu levné práce. Naopka je to ČSSD, která dlouhodobě tlačí na růst platů a mezd. Takže opravdu nevím, proč stále pletete hruška s jablky. Zřejmě proto, že sám nemáte řešení na boj s nezaměstnaností. Mimochodem, boj s nezaměstnaností je jeden ze základních cílů sociálně demokratické politiky.