Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

24.08.2015 18:00:08 - bartolomej1980@seznam.cz

Francie nechce uprchliky,pry chteji zabijet nemuslimy

Dobrý den,
Chci se zeptat,Francie také tvrdí,že uprchlíci přišly sem zabíjet a parazitovat na sociálním systému,říkají to i otevřené....tak se ptám,když utíkají před válkou,proč nezustaji v první bezpečné zem i,kterou by jsme mohli financovat?

Dále se ptám,jak česká republika chrání své občany,když ji vědomě vystavuje nebezpečí,neboť se v EU vyskytují radikální islamiste což je potvrzení,minimálně tisíce tu pobihaji a vy vědomě porusujete zákony CR?Vy vystavite své občany takovému riziku???

http://www.frontnational.com/2015/08/creation-dun-mecanisme-permanent-de-relocalisation-des-migrants-bruxelles-veut-toujours-plus-dimmigration/

Proč jsou uprchlíci tak nevdecni,utíkají jen před válkou ?Jak je možné,že nelegálně dovolíme jim vstoupit na naše území,když Schenghenske hranice nefungují??

Máme žalovat stát?Kdo nese odpovědnost??

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.08.2015 11:15:45 - Ing. Antonín Seďa
 Děkuji za dotazy. Včera byl na návštěvě naší země ministr zahraničí Francie a nic takového, jak tvrdíte neříkal. Zřejmě to není oficiální politika francouzské vlády, ale nacionalisticky a xenofóbně založených stran, ketré vědomě šíří strach a nenávist ve společnosti. Pan ministr hovořil o tom, že je třeba přijímat a pomoci uprchlíkům, ale ne ekonomickým migrantům. Proto je důležitá separace již na hranicích schengenského prostoru. Co s etýká šíření násilí a terorismu, pak se obávám, že tito nebezpeční lidé jsou přímo občany Franicie, druhé či spíše třetí pokolení přistěhovalců. Radikální islamisté jsou sledováni zpravcdoajskými službami a orgány činnými v trestním řízení v rámci celé EU, nejen v naší zemi. Naše vláda přijala a přijímá řadu konkrétních opatření, aby snížila riziko teroristických útoků, zvýšení kriminality a aby zajistila bezpečnost občanů. Například tím, že umístńuje uprchlíky do ubytovacích zařízení s režimem, kde se podrobují zdravotní prohlídce, zkoumá se jejich původ a popřípadě se řeší jejich žádost o azyl. Tohle právě zajišTuje bezpečnost našich občanů, protože jinak by se pohybovali svobodně po našem území. Kdo je zodpovědný za současnou situaci? No základní problém je bezpečnostní v Sýrii a Libyi, ale je to i otázka životní úrovně, organizovaného zločinu apod. Z mého pohledu tuto situaci nezvládla ani EU, ale zejména státy na vnější hranici Schengenu, kteří nejsou schopni zachytávat uprchlíky již na svém území. To, proč tito lidé nezústanou v bezpečné zemi, kde bychom mohli financovat jejich pobyt, je spíše otázka na samotné běžence. Ale mohu vás ujistit, že v Turecku, Jordánsku atd. existují uprchlické tábory, které pomáhá EU i naše země financovat. Nedávno například Maroko odmítlo toto řešení, a to z bezpečnostního hlediska. To, co je dnes podstatné je posílení vnějších hranic a jejich ostraha a odlišování uprchlíků od ekonomických běženců. Také je důležité chytat převaděče a rozbíjet mafiánskou síť, která tyto přechody do zemí EU organizuje. Zároveń je nutné zajistit bezpečnostní a ekonomickou stabilitu dnes rozvrácených států, zejména již vzpomínané Sýrii a Libyi.