Ing. Jiří Hrabák

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.08.2015 13:41:40 - Kateřina Karásková, Praha

budoucnost pražské koalice

Jak dlouho podle vás vydrží pražská koalice? A kde je podle vás zakopaný pes? Je skutečně Krnáčová tak neschopná, když ji vyslovili nedůvěru vlastní spolustraníci, nebo je na tom magistrát po vládě ODS tak špatně, že napravit chyby z minulých let

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

04.09.2015 23:05:59 - Ing. Jiří Hrabák
Pražská koalice je ve stádiu klinické smrti již několik měsíců - problémy se neřeší, rozvojové projekty se odkládají a probíhají pouze mediální přestřelky a osobní útoky mezi členy koalice (tento stav vyvrcholil již v červnu, kdy se koalice neshodla na vyhlášce k regulaci hazardu a započalo mediální osočování). Běžného Pražana vskutku nezajímá velikost ega jednotlivých zástupců Prahy, ať v podobě pana náměstka Stropnického či paní primátorky Krnáčové. 

Ze strany koalice je také neodpovědné (ba přímo skandální), že tento stav toleruje již tak dlouhou dobu a zásah do pravomocí pana Stropnického uskutečnila až v situaci, kdy Praze hrozilo odebrání kompetence k vydávání vlastních stavebních předpisů (přestože o situaci byli informováni ze strany MMR již před několika měsíci). Koaliční spolupráce je o důvěře, komunikaci a společných programových cílech. Každý nyní vidí, že ani jedna z těchto věcí již mezi koaličními partnery nefunguje. To, že paní primátorka ztratila důvěru svého vlastního zastupitelského klubu už pouze dokresluje, že tento koaliční projekt nemůže v současném složení fungovat. 

Na chyby ODS je snadné upozorňovat, ale je také potřebné si uvědomit, že kdo nic nedělá, nic nezkazí. Když však Praha nyní nic nedělá, také nic nezkazí, problémy nevyřeší, ale poškodí tím každého občana, neboť hl. m. Praha bude postupně ztrácet (a podle analýz již ztrácí) svoji konkurenceschopnost. Naším zájmem (a věřím, že i zájmem většiny Pražanů) je, aby Praha fungovala a posouvala se dopředu směrem za svými západními vzory. Pokud tedy výše uvedení účastníci nezvládají svoji práci, měli by sami vyvodit politickou odpovědnost a nebrat si za rukojmí celou Prahu.