Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.08.2015 12:16:06 - norberthavel

Můj dotaz

K vašemu článku. Mě na politicích nejvíc vadí, že nejsou upřímní a hlavně postrádají absolutní přehled o realitě běžného života. Teda aspoň většina. Nebo si myslíte, že by se Sobotka a spol uživili manuální prací? A co třeba senátor Čuba, kterého údajně v senátu viděli snad jednou? K čemu nám takoví politici jsou? Na vaší straně, která je u nás nejstarší je také vidět, jaký prostor dáváte novým tvářím. Vždyť nemáte ve sněmovně snad nikoho, komu by bylo pod třicet. Proč?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.08.2015 15:31:37 - Ing. Antonín Seďa
 Předně, neházejte všechny politiky do jednoho pytle a posuzujte je jednotlivě. Každý politik má nějakou minulost. Není pravda, že ztrácejí absolutně přehled o realitě běžného života. Předně neztrácejí protože mají své rodiny a své přátele, dále každodenně řeší problémy občanů. Já jsem od roku 1986 do roku 2002 pracoval jako letecký konstruktér a technik, zažil jsem dva bankroty LETu Kunovice, sháněl jsem si nové zaměstnání atd. Zároveń jsem od roku 1994 zastupitel města. Takže pokud někdo tvrdí, že poslanec ztrácí přehled o běžných starostech občanů, tak nemá pravdu. To, že byl pan ČUba či jiní politici zvoleni je zodpovědností občanů - voličů, kteří jej vybrali z řady senátních kandidátů. V poslaneckém klubu ČSSD je několik mladých lidí a také mnoho nových tváří, kdy se poslanecký klub obměnil z 50 %. Já osobně podporuji mladé jak mohu. Také se snažím je přilákat do naší strany. V naší MO ČSSD máme kolem 10 mladých do 30 let. Problém je, že většina mladých v naší zemi se buď o politiku vůbec nezajímá, nebo chtějí na politice pouze vydělávat. Ti, které politika baví totiž vědí, že politika je běh na dlouhou trať a že je dobré, když vystudují, získají zákjladní životní zkušenosti a pracovní návyka a mimo to pracují třeba na komunální úrovni. Zároveń je potřeba, aby vyvíjeli aktivitu i uvnitř politické strany. A tam, přiznávám, ne vždy se jejich aktivita setkává s porozuměním. Nicméně u mě to neplatí, já mladým dávám šanci a pokud ji využijí, mohou pracovat ve prospěch občanů.