Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.08.2015 23:06:08 - P. Kaštil

Zaorálkových 140 mil do Afganistánu ?

není to málo soudruzi?S takovou částkou nebude USprotektor Schapiro asi spokojen.Neměla by ČSSD udělat ve svých řadách sbírku na "Fond solidarity s afgánským lidem" ?, po vzoru KSČ v 90 letech . Ti alespoň to necpali prachy ze státního rozpočtu do Vládní afgánské herákové mafie a nechali zaplatit 2 dětské nemocnice české komunisty /povinná platka pro členy KSČ min 50 Kčs , ostatní dle chuti na charitu. Financování afgánské armády a vlády nechali na ruském protektorovi a soudruh rudý protektor Červoněnko byl spokojen i s tím . A nevadilo mu že čs armáda tam nehlídá udatné ruské vojáky ,jako tam musí naši hlidat udatné americké vojáky.Hodně lidí si klepe na čelo nad nesmyslně vyhozenými prachy do krachující USmise v Afganistánu ze které mnoho států už vycouvalo. Kdyby každý člen ČSSD dal 7 000 , tak by voliči ve volbách ocenili, že 140 mil může jít na solidaritu s chudými českými občany. Pokud toto je pobídka pro USA na vybudování americké základny , lidé si budou myslet nepěkné věci .

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

27.08.2015 8:41:59 - Ing. Antonín Seďa
 Děkuji za názor, který nesdílím. Předně mise ISAF nebyla misí US army, i když ta je nejvíce zapojena, ale byla  misí NATO a mezinárodního společenství v boji proti terorismu. Úspěšnost mise, dnes již pouze výcvikové a tréninkové, nespočívalo ve zničení Talibanu a jeho bojovníků, ale nastolení vedení země, které by bylo schopno zajistit bezpečnost a lidská práva. Zároveň cílem bylo omezit spotřebu a distribuci drog a její pěstování a výrobu nahradit jinak. Z pohledu provončních rekonstrukčních týmů, které dle mého názoru vzbikly velmi pozdě, byla řada projektů velmi úspěšných a lidem se zvýšila životní úroveň. Ovšem problém stále setrvává v zajištění bezpečnosti samotných Afghánců. Prostě početní stav a vycvičenost ANA a ANP je stále nedostačující. Od 1.1.2015 převzala 100% zodpovědnost za zajištění bezpečnosti afghánská vláda a mise, včetně naší účasti je v pokračování výcviku a mentoringu vládních afghánských jednotek. Co s etýká těch 140 milionů korun, pak tuto částku naše země slíbila poskytnout mezinárodnímu společenství. A podle mého názoru je lepší řešit problémy tam, kde vznikly, ne je tahat k nám či do Evropy. V současné době migrační vlna obsahuje i řady Afghánců, kteří usilují o lepší život či utíkají před Taliby. Což je nejen lidsky pochopitelné, ale i docela logické. V dnešním globálním a informačním světě je velmi snadné si informace získat.
Vaše starost o ČSSD je velmi dojemná a mohu Vás ujistit, že členské příspěvky jsou od 100 Kč pro seniory až k 50 000 Kč ročně pro poslance. Ta slouží k činnosti politické strany, aby se udržela demokracie a svobodná politická soutěž v naší zemi. To je daleko důležitější pro občany země, než skládání se na humanitární pomoc pro Afghánce. Jinak jste si snad všiml, že současná vláda pod vedením ČSSD posiluje solidaritu ve společnosti, bojuje proti nezaměstnanosti a pokouší se odstraňovat nejhorší zvěrstva, které tady zanechaly předchozí pravicové vlády. Nevím jak jste na tom Vy sám, ale i těch Vámi uváděných 7000 Kč je pro velkou většinu sociální demokratů vysoká částka. A také nevím, proč do této problematiky vsouváte budování americké vojenské základny. Sice existují příznivci i pro toto řešení, ale postoj ČSSD je odmítavý. Nehledě na skutečnost, že podle §3 Washingtonské smlouvy, máme povinnost si zajistit svoji obranu do doby aktivace § 5 téže smlouvy, což je pomoc dalších členů NATO v případě napadení ČR.