Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.08.2015 9:12:09 - Venda-jogista

jaké máš vize z Bruselu?

Jsi vzdělaný muž,Tomáši.
Paní Merkel řekla:"„Německo pomůže, kde je pomoc potřeba. To je součástí naší identity. Je ostudné a nechutné, co jsme tady museli zažít. Nebudeme tolerovat ty, kteří zpochybňují důstojnost jiných lidí,“ - dle deníku Die Welt. „Všichni musíme jasně ukázat, že nemůže být tolerance s těmi, kdo snižují hodnotu jiných lidí. Nemůže být tolerance s těmi, kdo nejsou připraveni pomoci tam, kde právo i lidskost pomoc přikazují,“ dodala. Vyřčené zaznělo v souvislosti s demonstracemi proti uprchlíkům v německém Heidenau minulý týden - nepokoje trvaly tři noci?!
Čistě hypoteticky. příliv utečenců neslábne, a to do všech zemí na trase od Řecka. /Itálii teď vyjímám/. Je či bude již brzy Řecko, Makedonie, Bulharsko, Srbsko, Chorvatsko, Maďarsko, Rakousko, Česko, Německo "nasyceno" velkými počty těchto lidí - lze to nějak reálně zastavit? V zimě ten příliv ustane sám? Kolik může ČR uživit "nových" lidí?Dokázal bys bránit naši hranici se samopalem v ruce? V.Žáček,KDU-ČSL

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

28.08.2015 20:52:15 - Tomáš Zdechovský
 Zdravím Tě,
problém se samozřejmě řeší i na evropské úrovni, troufám si říci, že více než cokoli jiného. Nalézt ale nějaké všeobecně přijatelné řešení, na které budou ochotny kývnout všechny země, ale nebude jednoduché. O dalším průběhu ve věci uprchlíků budu samozřejmě i nadále informovat.
Svojí vlast bych samozřejmě byl ochotný bránit, ale nicméně nyní jí nehrozí žádné bezprostřední ohrožení. Správný postup při řešení uprchlické krize nespočívá v "bránění samopalem," ale ve schopnosti postarat se o opravdové uprchlíky, jímž se má pomoci na straně jedné a na druhé straně vrátit zpět ekonomické migranty, kteří jdou pouze "za lepším,." 

Tom