PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.

Miroslav Ransdorf zemřel 22. ledna 2016 v Praze
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

28.08.2015 7:08:21 - Svatavan

Semireformy na Ukrajině

Vážený pane poslanče, včera v ČT řekla redaktorka, že se daří prezidentovi Porošenkovi provádět reformy. (Měl zas rozhovor s kancléřkou Merklovou a asi z toho museli udělat nějaký závěr). Celá zpráva vyzněla, jako že se blíží lepší časy na Ukrajině. Trochu mne to zarazilo po tom všem co se na Ukrajině provádí. Těžko uvěřitelné. Jaký je váš názor na Porošenkovi reformy a rád bych znal nějaký výsledek. Děkuji.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

28.08.2015 13:18:28 - PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.
Dobrý den, pane Svatavane, některé reformy nejsou špatné, třeba zákony o rozpočtovém určení daní, které posilují možnosti samosprávných orgánů. Natalia Jaresko dosáhla dvacetiprocentního odpisu dluhů, rýsuje se dohoda o snížení cen plynu. Porošenko ale neuspěl s žádostí o bezvízový režim. Nicméně  základní problémy tento režim oligarchů neřeší: 90% průmyslu je na lopatkách, pravicoví radikálové se aktivizují a ceny rostou. Cena plynu pro občany vzrostla sedmkrát, elektřiny třikrát, vody také třikrát. Mzda je v průměru 40 eur za měsíc, jako v Kosovu. Všichni se bojí zimy a možného sociálního výbuchu. Komunisté jsou předmětem represí, ale jejich reputace ve společnosti roste. Stabilizace Ukrajiny je v zájmu EU, protože Evropa má plné ruce práce s uprchlickou krizí, a další vlna uprchlíků (z Ukrajiny) by krizi jenom zostřila.