ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

28.08.2015 10:06:06 - Verča F.

Nagyová

Očekávala jsem, že se jako odborník vyjádříte ke zveřejněnému odůvodnění rozsudku v kauze Nagyové. Mýlím se, nebo jste se nikde nevyjádřil? A co na něj říkáte? Mě přijde odůvodnění směšné a rozhodně ne v souladu s právem a zdravým rozumem. Nečas podle mě lže, jak když tiskne, aby uchránil svou novou manželku a soud mu na jeho hru přistoupil. Toť můj pohled. Budu ráda za váš.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.09.2015 18:10:21 - JUDr. Jeroným Tejc
Dobrý den. Ke kauze Nagyová a rozsudku se nevyjádřit nelze. Učinil jsem tak mimo jiné v pořadu Události, komentáře na ČT. Politik by neměl příliš často hodnotit a komentovat rozhodnutí soudů. V tomto případě udělám výjimku a vyjádřím svůj názor občana. Rozhodnutí o osvobození všech aktérů pro mne bylo velmi překvapivé a do značné míry nepochopitelné. Selhání vojenského zpravodajství podle mne je na celé kauze Nagyová nejzávažnějším činem. Pokud nebude potrestáno, mohou v budoucnu ředitelé zpravodajských služeb nabýt dojmu, že mohou sledovat kohokoliv a kdykoliv buď ze svého rozmaru nebo na pokyn mocných. Zákon jasně stanovuje kompetence Vojenského zpravodajství a neumožňuje mu sledování ani ochranu manželek premiérů, už vůbec ne pak předávání informací vedoucím sekretariátu. Tvrdit, že se nejednalo o sledování, ale „kontrasledování“ je hloupost. Stejně jako snaha obhajoby tvrdit, že nešlo o sledování, ale prověřování, které není v rozporu se zákonem.