JUDr., PhDr., Zdeněk Ondráček, Ph.D.

  • KSČM
  • Trutnov
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

28.08.2015 10:06:38 - Verča F.

Nagyová

Očekávala jsem, že se jako odborník vyjádříte ke zveřejněnému odůvodnění rozsudku v kauze Nagyové. Mýlím se, nebo jste se nikde nevyjádřil? A co na něj říkáte? Mě přijde odůvodnění směšné a rozhodně ne v souladu s právem a zdravým rozumem. Nečas podle mě lže, jak když tiskne, aby uchránil svou novou manželku a soud mu na jeho hru přistoupil. Toť můj pohled. Budu ráda za váš.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

28.08.2015 11:17:11 - JUDr., PhDr., Zdeněk Ondráček, Ph.D.

Dobrý den,

děkuji za dotaz. Pokud je mi známo odůvodnění rozsudku je veřejně známo teprve pár dní. Já jsem se s ním zatím důkladně neseznamoval, neboť to nyní nepovažuji za prioritní. Z toho co jsem zaznamenal je zřejmé, že soudkyně při vyhlašování rozsudku uvěřila verzi, kterou nabízí p. Nečas a tím pádem i obžalovaná, a to nehledíc na kompetence k případnému úkolování tajné služby premiérem. Nevím do jaké míry lze  Nečasovou výpověď považoval za validní, když měl s obžalovanou poměr a dnes jsou manželé, ale to si musí odůvodnit soudkyně. Důležité je, že proti rozsudku bylo státním zástupcem podáno odvolání a věcí se bude nyní zabývat odvolací soud. Hlubší analýzu ponechme až po pravomocném rozsudku. Nyní očekávám zrušení rozsudku soudu I. stupně a nařízení nového jednání.