Ing. Bohuslav Chalupa

velmi nespokojený občan
  • BPP
  • Komín
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

28.08.2015 14:21:37 - Nikolas

uprchlíci

Počet mrtvých běženců, kteří byli nalezeni v nákladním autě, přesáhl sedmdesátku. Tento titulek vystihuje problém a mě by zajímalo, jak jej budou chtít naši politici řešit? Je zřejmé, že jde do tuhého a je třeba začít rychle jednat. Máte plán?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

30.08.2015 22:45:30 - Ing. Bohuslav Chalupa
 Dobrý den.

Počet mrtvých v kamionu je al jen pouze zlomek všech mrtvých, kteří zemřeli za současné imigrační vlny.
Svědčí to poue o doposu bezzubých opatřeních ochrany EU, kdy se po vlacích pohybují plně vyzbrojení teroristé a to přesto, že jsou v hledáčku tajných služeb. Kdy se po železnicích či silnicích pohybují kontejnery s lidmi, které nikdo nezkontroloval.....

Plán? Mám představu jak postupovat při řešení současné imigrační krize.
Představa a plán ale bohužel nestačí, žijeme v demokracii. O svých názorech budu jednat se svými kolegy v parlamentu, budu pečlivě naslouchat jejich názorům a budu dělat vše proto, abychom společně nalezli taková řešení, na kterých se většinově shodneme.
Ani to nestačí - jsme malá středoevropská země a budeme muset korigovat úsilí vlády, našich diplomatů a ministrů, aby pro námi doporučená řešení nalezli shodu minimálně v rámci nám podobných zemí, členů EU (shodu v rámci V4, pro začátek) a pak bude na politicích v Evropském parlamentu, na čem se dohodnou a jaká opatření jako EU přijmeme, protože toto je problém řešitelný pouze v ránci Shengenu.
Národní státy mohou učinit pouze něco málo na časové omezenou dobu, pokud ale nebudeme jednat jako EU společně, národní státy, respektive jejich opatření nemají šanci.

Vidíte sám, že toto není o jednom politikovi, o chtění a moci jednotlivce, o populismu a snadných řešení - a je to tak správně.

Všichni víme že jde do tuhého a jistě budete svědkem velmi vypjatých a složitých situací na politické půdě, nicméně budeme s kolegy vyvíjet potřebný tlak a předkládat srozumitelná a realizovatelná řešení, o těch se ostatně již nyní můžete dozvídat z médií.

S pozdravem
B. Chalupa