Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

28.08.2015 16:34:58 - venos

Kvóty

Pane poslanče, Pokud EU imigrační kvóty schválí, umožní vláda referendum? Slováci ho budou mít určitě, premier avizoval, že budeme v této věci kroky koordinovat s V4 a zejména se Slováky.
A co si myslíte o Merkelové a jejím rozhodnotí nevracet Syřany? Vždytˇkaždý 10 němec bude uprchlík.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

30.08.2015 18:59:15 - Ing. Antonín Seďa
 Děkuji za dotazy. Předně si mylsím, že by bylo chybou Evropské komise i Evrovské unie, aby opět přišla s kvótami. Těch zemí, které je odmítají je mnoho a ČR postupuje nejen logicky, ale i rozumě. Dnes pan premiér opět důrazně odmítl kritiku EU i OSN ve vztahu k uprchlíkům. Jsem přesvědčen, že v této věci jak RB OSN, tak EU zaspaly a myslím si, že by obě instituce měly být reformovány. Nemyslím si, že by ČR měla mít ke kvótám referendum, ale vláda musí hájit zájmy našich občanů k zajištění jejich bezpečnosti. nyní to dělá a věřím, že to bude dělat i nadále. A to dokonce na vzdory představitelům EU. Co se týká rozhodnutí nevracet Syřany, já jej chápu jako příklad pro jiné země EU. Německo totiž bere Syřany, na rozdíl od jiných uprchlíků, za uprchlíky před válkou, zachraňující si své životy. Problémem je, že pokud Německo vydá Syřanům azyl, pak se tito budou moci volně pohybovat v celém schengenském prostoru. Rozhodnutí je politickou záležitostí Německa a já to tak beru. Sám tento názor nezastávám. To, co by měla paní Merkelová a další představitelé EU udělat, tak to je zajištění bezpečnosti v Sýrii a v Libyii. To jediné zastaví nejen vraždění civilistů bojovníky IS, ale odstraní i tuto obrovskou migrační vlnu.