Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

30.08.2015 8:49:34 - neblokujtemne!

Neprokázalo se, že EU a její poslanci jsou zbyteční?

Již cca dva měsíce trvá krize z běženci a v EU "vypotili" jen kvóty, které běženci stejně nebudou akceptovat. Jak EU pomohla Řecku a Itálii v jejich problémech s běženci? Právě u nich by mělo dojít k rozhodnutí o tom, kdo je úprchlík a kdo ekonomický běženec, i když na jejich vytvoření má podíl i ČR (podpora bombardování Jugoslávie, vojenská účast Irák, Afghánistán).

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

31.08.2015 10:11:27 - Tomáš Zdechovský
 Viz. má předešlá odpověď. Imigrační politika je z převážné části doménou národních států. Angažuje se zde ale i EU, a to např. tím, že na vytváření takových obrovských přijímacích míst, kde se má rozhodovat o tom, zda má žadatel právo na mezinárodní ochranu či ne, už se dohodla Evropská rada, jak se můžete dočíst např. zde v rozhovoru s německým ministrem vnitra de Maziérem: http://www.euronews.com/2015/08/28/germany-wants-camps-in-italy-greece-turkey-to-sort-through-migrants-seeking/ 

TZ