Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

31.08.2015 7:40:35 - Priekala Jarda

Velké Exody , nezapoměli jsme na Pachatele a co Vy ?

Nezapomněli jsme , co se stalo v Jugoslávii, Iráku, Libyi a Sýrii. Americký prezident Obama předstíral V Lybii, že provádí „humanitární misi" na záchranu obyvatel před „občanskou válkou", ačkoli jeho skutečným cílem byla vražda libyjského vůdce Muammara Kaddáfího. V důsledku bombardování NATO se země proměnila v hromadu trosek a uvrhla se do teroru.V Sýrii je to stejné,Řadu let se USA a její partneři se snaží svrhnout syrského prezidenta Bašára Asada, podporou, školením a dodávkami zbraní radikálním islamistům. Západ se snaží svrhnout legitimní vládu pomocí placených žoldáků.
Platbou za zničení těchto států, jejichž jedinou chybou bylo, že odmítli uposlechnout diktát Washingtonu, se stala obrovská vlna uprchlíků do Evropy. Zde politici a média mlčí o roli Západu v této krizi. Dělají, aby masová migrace vypadala jako přirozený jev, a nemluví o skutečné příčině toho, co se děje.
Kdo obhajuje ve válkách a vraždění USA a NATO je polupachatel !!!

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

31.08.2015 11:58:02 - Ing. Antonín Seďa
  Souhlasím s názorem, že je nutno řešit skutečné příčiny této krize. Ovšem nesouhlasím pouze s tím, že za vše může USA a NATO. Těch příčin je daleko více, včetně špatných sociálních poměrů, životních podmínek a bezpečnostní situace. To, že za vlády diktátorů se zajišťovala vnitřní a vnější bezpečnost potíráním lidských práv a vlivem internetu a sociálních sítí si mladí lidé a inteligence uvědomila skutečnou situaci. Proběhlo arabské jaro apod., které svrhlo nedemokratické režimy. Nemyslím si, že pokud diktátor likviduje své občany, pak ani mezinárodní společenství nemůže pouze přihlížet. To byly případy Iráku, Sýrie či Libye. Nehovořte o Západu jako o nějaké zrůdě, vždyť i naše země je členem západní civilizace, EU a NATO.  A proto nesouhlasím s názorem o nějakém spolupachatelství. To, co se děje je spíše problém sunnitů a šíttů, kteří nejsou sto vyřešit tyto problémy. Naopak na Blízkém východě existují nepřekonatelné problémy mezi arabskými státy, kterým vyhovuje nestabilita v regionu. To je dle mého názoru základní problém v daném regionu a pokud se nevyřeší, pak stabilita v regionu nebude. Takže já na historické události nezapomínám.