ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

31.08.2015 22:06:29 - hrdina Josef Mašín

Nevzdělaný soudruhu Velebo, nechte si ty své postřehy z KSČ

Podplukovník Josef Mašín byl důstojníkem prvorepublikové Československé armády a členem protinacistické odbojové organizace Tři králové. V roce 2005 byl in memoriam povýšen do hodnosti generálmajora.

Když byl 27. května 1942 v Praze proveden atentát na Reinharda Heydricha, chtěli po Mašínovi gestapáci, aby atentát odsoudil. Mašín prohlásil, že lituje toho, že Heydricha nemohl zabít on sám. 30. června 1942 byl odsouzen stanným soudem k trestu smrti a na kobyliské střelnici v Praze popraven. Pouta Josefu Mašínovi popravčí odmítl sejmout a podle výpovědi svědků se hrdě postavil do pozoru vzdor svým spoutaným pažím a zvolal: „Ať žije Československá republika!“

Zdroj: Wikipedia

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

01.09.2015 7:36:19 - Jan Veleba
 Milý "hrdino", já jsem vzdělán dostatečně, mám vystudované dvě vysoké školy - zemědělku a sociologii. Ale vám asi něco bude chybět, když se musíte coby anonym přihřívat ve stínu pplk. Mašína, o kterém samozřejmě vím. Usoudil jsem ale, když mně velmi duchaplně oslovujete přízviskem soudruh, že váš vzor je ten druhý. Takže asi tak "hrdino"