Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

05.09.2015 12:24:42 - Vališ

Proč pan Sobotka dělá z členů ČSSD šašky ?

Jinak se ta anabáze kolem "měnění kandidátek" nazvat nedá (těch 30 procent je kouzelnický trik , spíše podvodný trik ).
Vždyť Vy - "Vládoucí třída" z ČSSD znevěrohodenujete politiku , sliby a program ČSSD.Jak Vám mají lidé věřit a volit , když nedodržíte ani sliby vůči vlastním členům. ?
Změnte název na.... "ČSSD , s.r o PODVODY"

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

06.09.2015 9:59:00 - Ing. Antonín Seďa
 Po pravdě řečeno i já bych si dovedl představit jiné znění volebních řádů, konkrétně těch 30% je docela dost. Na druhou stranu navrhovaných 5% je zase málo, takže nakonec je výsledkem kompromis mezi vedením ČSSD a vedením všech krajských organizací ČSSD. Uvidíme, jak samotné řády zafungují v praxi a pokud tam nastanou problémy, pak se budou muset upravit. Zároveň členové ČSSD mohou, pokud nebudou s volebními řády souhlasít, odvolat své zástupce v ÚVV ČSSD či v jednotlivých KVV ČSSD. Platí, že řády mají platit pro všechny a upravovat je k osobním zájmům jednotlivců je také špatné. Lídr kandidátky je volen přímo členy ČSSD, to je v pořádku. Ostatní podmínky, ať již více jak 50% účast, počet preferenčních hlasů a kvórum 30% je spíše záležitostí aktivity členské základny. Je nutno si uvědomit, že i předseda B.Sobotka musel hledat kompromis a ten , alespoň podle počtu hlasů pro řády našel. Proti řádům bylo, pokud si pamatuji 7 hlasů z celkového počtu 136. Podle srovnání s ostatními demokratickými politickými stranami, zastoupenými v Parlamentu ČR jsou Stanovy ČSSD i volební řády nejdemokratičtější. Takže opravdu nerozumím tomu, že spojujete schvalování kandidátek s podvodným jednáním. Čas a vlastní realita ukáže, že k žádnému podvodnému jednání nemůže docházet. Platí totiž, že v demokratické společnosti rozhoduje většina a ne menšina. A v tomto případě rozhodla na 3. zasedání ÚVV ČSSD absolutní většina delegátů.