Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.09.2015 11:32:19 - Venda-jogista

jak vidíš budoucnost ?

I když nemáš žádnou věšteckou kouli. Politik však musí mít nějakou vlastní prognózu jako výhled do budoucnosti.
Zaujal mne titulek :
" Saúdská Arábie nabídla Německu pomoc s výstavbou 200 mešit, aby se uprchlíci měli kde modlit! 100 tisíc klimatizovaných stanů mají šejkové pro poutníky do Mekky, ne ale pro uprchlíky!"

A jak to vidíš, např. pro r. 2016 - 2019 u nás - budou nové mešity? Budou je památkáři povolovat?

Kdy se začnete v EP soustředit na porážku Islámského státu, jako příčiny exodu obyvatel i k nám? Myslíš, že to půjde nevojensky? Jak dlouho ještě musí pokračovat tyto války, aby ssem, do Evropy přišlo třeba 10 milionů lidí?

KDU-ČSL schválilo rozbití Lybie, Iráku a teď ještě udržuje zdánlivý klid v Afghanistánu? I odsud se dají lidé, až NATO a USA odejde, na pochod, nemyslíš?

A zase budeš z otázek uhýbat?

Díky, Tome, snad budeš tím, kdo by mohl mít zdravý rozum. Bělobrádek P., Svoboda P. a další ho nemají.

Václav Žáček, člen KDU-ČSL

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.09.2015 20:32:54 - Tomáš Zdechovský
Zdravím Tě, Václave,
 uhýbat opravdu nechci a moje odpovědi jsou následující:
Saúdská "nabídka pomoci"  mě také opravdu šokovala. Chování této země, která se zdráhá přijímat uprchlíky, kteří pocházejí z nedaleka, považuji za nehorázné. 
Česko rozhodně není žádnou atraktivní destinací pro imigranty z muslimských zemí, proto přinejmenším žádný velký nárůst počtu nových mešit opravdu nečekám. Myslím, že pokud nebudou stavěny v památkově chráněných zónách (což je nepravděpodobné), tak jejich stavba ani nespadá do kompetencí památkářů.
Země EU se už nyní podílejí na boji proti IS, a to i vojensky - Česko např. tím, že dodává zbraně na boj proti islamistům. Vše také záleží na domluvě mezi jednotlivými členskými státy. Nelze ale doufat, že IS bude poražen hned či v nějakém kratším časovém horizontu.
Nevím o tom, že by KDU-ČSL schvalovala rozbití Libye, Iráku a v Afghánistánu podporuje nastolení stability, i když vím, že jednoduché to opravdu nebude. Jinak uprchlíci se vydávají ve větší míře na pochod z Afghánistánu už teď, takže se nejedná o žádnou záležitost budoucnosti. Věc se musí řešit spolu s nynější uprchlickou krizí a vše záleží nejen na EU, ale i na národních státech.

Tom