Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

13.09.2015 8:47:58 - EU-svaz socialistických republik

Nejsou to uprchlíci, neříkejme jim tak

Jsou to migrující v rámci bezpečné Evropy. Z 90 % jsou motivací azylové systémy Německa nebo Švédska. Skuteční váleční uprchlíci přežívají v táborech v Sýrii, Libanonu, Turecku a Jemenu. Pokud těmto nepomůžeme, dají se do pohybu. Je si toho ČSSD vědoma ?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

14.09.2015 11:57:28 - Ing. Antonín Seďa
 Ano je a děkuji za dotaz. Pokud ovšem sluduji média a veřejná prohlášení zodpovědných politiků, pak stále slyším, že těch uprchlíků je 85% (či většina). Ale tak jako vy i já si myslím, že většina jsou ekonomičtí migranti. Vládní ČSSD navrhla již několik opatření na pomoc válečným uprchlíkům. Kromě finannčí pomoci i technickou či personální pomoc. Problémem ovšem je, že je nutno zejména stabilizovat bezpečnostní situaci v zemích zasažených ozbrojenými konflikty a válkou. A tad vidím malou ochotu zainteresovaných zemí, zejména těch bohatých arabských či USA a Iránu, aby zatočily s krutýmibojovníky IS. Proč je tomu tak je otázkou spíše na ně. Ano i ČSSD a česká vláda má v záloze řešení i opatření pro případ, kdyby se migrační vlna přesunula k nám či by došlo ke kolapsu schengenského systému.